Facebook Pixel "Aξέχαστες στιγμές"
Life
| 2011-12-30 14:13:00

"Aξέχαστες στιγμές"

"Aξέχαστες στιγμές"

Ο Γιάννης Οκκάς αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την Ελλάδα και μίλησε για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ουντινέζε, με τον Κύπριο επιθετικό να είναι στην ομάδα του Δικεφάλου την σεζόν που απέκλεισαν τους Ιταλούς στο UEFA.

Μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Οκκά στο balla.com, στα οποία αναφέρεται για την κλήρωση της Ελλάδας στο Euro, τα χρόνια του στην Ελλάδα και τα παιχνίδια Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League:

Την κλήρωση της Ελλάδας στο Euro πως την είδες. Έχει να αντιμετωπίσει την Τσεχία του Ρέζεκ, την διοργανώτρια Πολωνία και την Ρωσία.
«Είναι καλή κλήρωση για την Ελλάδα. Από την στιγμή που τερματίζεις και πρώτη στον όμιλο και με τους βαθμούς που έχει η Εθνική Ελλάδος, σίγουρα οι κληρώσεις θα είναι πιο ευνοϊκές. Είναι μια φάση που όλες οι ομάδες θέλουν να διακριθούν, όλες οι ομάδες παίρνουν αποτελέσματα με μεγάλες ομάδες, οπόταν ναι μεν είναι εύκολη και ευνοϊκή η κλήρωση, αλλά θέλει προσπάθεια. Τίποτα δεν κερδίζετε χωρίς κόπο».

Από τα χρόνια σου στην Ελλάδα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό τι θυμάσαι πιο έντονα;
«Από τις τρεις ομάδες πιο έντονα μου έμειναν τα χρόνια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Τα πρώτα τρία χρόνια του ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλά, με αρκετές δυσκολίες. Όμως, πετύχαμε κάτι το οποίο η ομάδα είχε να πετύχει 16 χρόνια, από την πρώτη μας χρονιά ήδη. Την τρίτη χρονιά πάλι πήραμε το κύπελλο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Ήταν εικόνες που και να θέλω, δεν μπορώ να τις ξεχάσω. Στην ΑΕΚ ήταν ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα πέρασμα και που εκεί είχα αρκετές δυσκολίες, ήταν μια καλή εμπειρία όμως και συνάντησα μια μεγάλη ομάδα. Εκείνη η χρονιά όμως δεν ήταν όπως την περιμέναμε. Στον Ολυμπιακό τρία χρόνια πήραμε τρία πρωταθλήματα. Ήταν το πρώτο μου πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Είναι πάρα πολλές οι στιγμές που μου μένουν χαραγμένες. Ευτύχισα να πετύχω το πρώτο γκολ στο καινούργιο «Καραϊσκάκη». Είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει για μένα, βγήκα MVP στην πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό. Είναι πάρα πολλές αναμνήσεις. Και ευχάριστες και δυσάρεστες, αλλά μαζί να τα βάλεις βγαίνει ένα καλό συμπέρασμα».

Σύντομα θα έχουμε παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την Ουντινέζε, όπως και πριν 10 χρόνια που ήσουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πως βλέπεις το παιχνίδι;

«Τότε χάσαμε το πρώτο παιχνίδι με 1-0 και κερδίσαμε με 3-0 στην παράταση με δύο γκολ του Καμπς στον επαναληπτικό. Ήταν από τις καλές στιγμές που θυμάμαι στον ΠΑΟΚ και η Ουντινέζε ήταν μεγάλο όνομα. Φέραμε μεγάλη χαρά στο σωματείο, αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ήταν και ο Νίκος Φρούσος που σκόραρε το τρίτο γκολ. Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός και έδειξε ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα εκτός. Η Ουντινέζε δεν είναι του 2000-01, αλλά δεν παύει να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο πρέπει να το δει μεμονωμένα και να μην βλέπει την προϊστορία».

Τι πιθανότητες θα έδινες;
«Είναι μοιρασμένο παιχνίδι».

Πως είδες τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη;
«Πατάει καλά και στην Ευρώπη πλέον. Έχει κάνει αποτελέσματα που του δίνουν τη δύναμη να πιστέψει ότι μπορεί να φθάσει ακόμη πιο ψηλά. Έχει περισσότερες πιθανότητες από τον ΠΑΟΚ, όμως χρειάζεται προσοχή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags