Facebook Pixel «Νέοι ποδοσφαιριστές με δυνατότητες»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-09 21:53:00

«Νέοι ποδοσφαιριστές με δυνατότητες»

«Νέοι ποδοσφαιριστές με δυνατότητες»

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την νέα Εθνική Ελλάδας και το νέο αίμα της ομάδας.

Αυτή η εμφάνιση της εθνικής στην Θεσσαλία πιστοποίησε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να παράγει ποδοσφαιριστές με δυνατότητες.

Νέους ποδοσφαιριστές που αν κανείς τους εμπιστευτεί μπορεί να ελπίζει ότι υπάρχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικής ομάδας.

Μπορεί η παραγωγή του θεσσαλικού κάμπου να εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό περιορισμένη, όμως, ταλέντα υπάρχουν και με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της εθνικής ομάδας.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης για παράδειγμα που ψηφίστηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο συγκεκριμένος τίτλος θα έπρεπε να του έχει αφαιρεθεί διότι σε μια φάση που ζαλίζει τους αντιπάλους του αντί να δώσει πάσα στον ξεμαρκάριστο, συνομήλικο του Σωτήρη Νίνη σουτάρει στη γωνία του τερματοφύλακα και σε μια άλλη όταν το τέρμα είναι άδειο σουτάρει άψυχα και άστοχα αφήνοντας το σκορ στο 1-0.

Ο Σωτήρης Νίνης θέλει πολλά καρβέλια ακόμα για να αποκτήσει την ηγετική στόφα του Γιώργου Καραγκούνη αλλά έχει όλα τα προσόντα να κατευθύνει το παιχνίδι της εθνικής, να βγάζει έξοχες πάσες για γκολ όπως σε αυτή με εξωτερικό φάλτσο στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναγιώτης Κονέ έχει μεγάλη διάθεση να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να μπει στην μεγάλη περιοχή αρκεί να ολοκληρώνει τις προσπάθειες του πιο γρήγορα και πιο αξιόπιστα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ατύχησε να παριστάνει αναγκαστικά τον σέντερ φορ αλλά η κίνηση του στο ξεμαρκάρισμα του και οι γρήγορες πάσες του θα φανούν χρήσιμες σε άλλα δυσκολότερα παιχνίδια.

Τέλος, ο Κώστας Μήτρογλου είναι κανονικός σέντερ φορ με όλη τη σημασία της λέξης είτε αστοχεί είτε σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα είτε βγαίνει οφσάιντ ενώ είναι σε θέση βολής. Γιατί εντέλει αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του σέντερ φορ. Να βρίσκεται πάντα μέσα στη φάση. Και ο Κώστας Μήτρογλου δηλώνει πάντοτε παρών.

Παρών με τον πλέον εμφατικό τρόπο δήλωσε και ο Γιώργος Καραγκούνης που έπαιξε για ενενήντα λεπτά αμυντικός χαφ και έδειξε ότι ακόμα και σε αυτό το ρόλο παραμένει πολύτιμος για την εθνική ομάδα.

Ολοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν συνέβαλαν στην νίκη της εθνικής στην εδραίωσή της στην 10 θέση της παγκόσμια κατάταξης και δίκαια κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των 15.000 φίλων της εθνικής που έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι ότι αυτή η ομάδα μπορεί να μην πετύχει πάλι το ακατόρθωτο όπως έκανε το 2004 με τον Ρεχάγκελ, αλλά μπορεί να δίνει συχνά πυκνά το «παρών» στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων.

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags