Facebook Pixel Θέλεις τον Χάρις, αλλά θα της κάνεις της ΑΕΚ τη χάρη;
| 2012-09-14 19:58:00

Θέλεις τον Χάρις, αλλά θα της κάνεις της ΑΕΚ τη χάρη;

Θέλεις τον Χάρις, αλλά θα της κάνεις της ΑΕΚ τη χάρη;

Διαβάζω τα σχετικά με την ΑΕΚ ρεπορτάζ, τα οποία καταγράφουν το αυτονόητο σχετικά με τον Κιθ Χάρις και τον Δημήτρη Βιντιάδη, δηλαδή ότι οι δύο επιχειρηματίες σκοπεύουν να βρεθούν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να διαπιστώσουν το μέγεθος της δυναμικής που έχει σήμερα η ΑΕΚ.

Ακόμη και αν δεν υπήρχε η ελάχιστη διαρροή από τους συνεργάτες ή φίλους του Βιντιάδη περί αυτών των σκέψεων, δηλαδή περί του ρόλου που μπορεί να παίξει στην τελική απόφασή τους η παρουσία των φίλων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είναι, για τους ΑΕΚτσήδες, αυτονόητη.

Όσο περισσότεροι το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να αποφασίσουν κάποιοι να επενδύσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κανείς διοίκηση επιχειρήσεων ή οικονομικές επιστήμες για να αντιληφθεί το προφανές. Σε μια εταιρεία με δεσμευμένα μελλοντικά έσοδα και τόσο φτηνά εισιτήρια διαρκείας, αν υπάρχει μια προοπτική άντλησης εσόδων αυτή είναι, σήμερα, μόνο η αύξηση στην προσέλευση των θεατών στα παιχνίδια και η εμπορική εκμετάλλευση του σήματος και του ονόματος της ΑΕΚ.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς βρεθεί μπροστά σε επιχειρηματικό δίλημμα για να επενδύσει ή να μην επενδύσει σε ένα μαγαζί για να αντιληφθεί τον ρόλο που παίζει στη λήψη μιας απόφασης η «πελατεία» και οι προοπτικές της. Ποιον να ενδιαφέρει μια υπερχρεωμένη ομάδα που συγκεντρώνει μερικές χιλιάδες θεατές στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της για τη σεζόν;

Με όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ΑΕΚ, και με δεδομένο ότι αν αυτοί οι τύποι δεν βάλουν λεφτά η ΠΑΕ τινάζει τα μυαλά της στον αέρα εντός των επόμενων εβδομάδων, η κοινή λογική λέει ότι το ΟΑΚΑ θα γεμίσει την Κυριακή. Διότι αυτό είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι ΑΕΚτσήδες για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Εν τέλει, πόση ανάλυση χρειάζεται ο πιο απλοϊκός των ισχυρισμών: Αν εσένα δεν σου κάνει κέφι ή δεν βρίσκεις νόημα για μια βόλτα στο ΟΑΚΑ, τώρα που ξέρεις ότι θα είναι εκεί δύο τύποι που σκέφτονται να βάλουν πολλά λεφτά για να σουλουπώσουν την εταιρεία που χρηματοδοτεί την αγαπημένη σου ομάδα, η οποία σήμερα καταρρέει, πώς να περιμένεις μετά από αυτούς να το κάνουν; Αν δεν σε ψήνει εσένα η ΑΕΚ για να της βάλεις πλάτη σε αυτή τη στιγμή, πώς και γιατί να τους ψήσει αυτούς;

Στο αυριανό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ μετρά τη σημερινή δυναμική της. Για τον Χάρις ή τον επόμενο Χάρις που θα την μετρήσει σωστά, θα την αντιληφθεί καλά, θα τη ζυγίσει με ακρίβεια και θα αποφασίσει να επενδύσει πάνω της. Αν οι ΑΕΚτσήδες προσπεράσουν αδιάφορα αυτή τη συνείδηση, σύντομα θα τους περιμένει μια άλλη διαδικασία συνειδητοποίησης: Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα υπάρχει πια.

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags