Facebook Pixel Ο Ντιέγο ως τέχνη και ως έμπνευση
| 2012-11-03 19:28:00

Ο Ντιέγο ως τέχνη και ως έμπνευση

Ο Ντιέγο ως τέχνη και ως έμπνευση

O Nτιέγο Μαραντόνα αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος καλλιτέχνη. Οι εμπνεύσεις του, η τεχνική του, το αντισυμβατικό του προφίλ. Και όπως αρκετοί καλλιτέχνες, έχει αποτελέσει έμπνευση για άλλες μορφές τέχνης.

Η αναπαράσταση του σπουδαίου γκολ του με την Αγγλία, αποτέλεσε την πηγή για δύο animators που δημιούργησαν το τέρμα σε ένα video αποκλειστικά από αποκόμματα αθλητικών εφημερίδων και περιοδικών.

 


Το Μουντιάλ του 1986 συνοδεύεται από την ανάμνηση του μεγάλου Ντιέγο στα προημιτελικά με τους Άγγλους. Αρχικά να πετυχαίνει το περίφημο γκολ με το «χέρι του Θεού» και στη συνέχεια να αφήνει τους πάντες άφωνους με την τρομερή του κούρσα, περνώντας όλη την ομάδα της Αγγλίας και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, στο τέρμα που ψηφίστηκε από τη FIFA ως το καλύτερο στην ιστορία του Μουντιάλ.

«Ο Μαραντόνα στριφογυρίζει σαν χέλι, μένει μακριά από μπελάδες, μικρός, κοντόχοντρος… περνάει από την εσωτερική τον Μπούτσερ και τον αφήνει σαν νεκρό. Από την εξωτερική τον Φένγουικ και τον αφήνει σαν νεκρό. Και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Και για αυτό ο Μαραντόνα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο», περιέγραφε ο σχολιαστής του BBC.

Οι δημιουργοί Ρίτσαρντ Σουάρμπρικ και Χάνο Ρόι, εμπνευσμένοι από τον Ντιεγκίτο έφτιαξαν ένα animation με το δεύτερο γκολ του σε εκείνο το ματς, εξ ολοκλήρου από αποκόμματα αθλητικών εφημερίδων και περιοδικών. Το video δημοσιεύτηκε στο σάιτ fantasista, το οποίο είναι αφιερωμένο σε μορφές τέχνης που ξεπηδούν από το ποδόσφαιρο.

Με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, τα αποκόμματα ζωντανεύουν, παίρνουν τη μορφή του Μαραντόνα, ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις από την τέχνη του μεγάλου Αργεντινού. Μία τέχνη, που παραμένει διαχρονική, δεν ξεθωριάζει και αντιτίθεται στις προσταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags