Facebook Pixel Ωπ! Νέος Ιμπαγάσα;
| 2011-08-21 22:23:00

Ωπ! Νέος Ιμπαγάσα;

Ωπ! Νέος Ιμπαγάσα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αρθρογραφεί για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Ίντερ.

Τελικά ο Ολυμπιακός φύλαγε για το τέλος τα δύο καλύτερα αποτελέσματά του, σε ολόκληρη την προετοιμασία του, με τη νίκη 1-0 επί της Γαλατασαράϊ στο Καραϊσκάκη και την ισοπαλία 2-2 με την Ίντερ στην Γενεύη, παίζοντας επί 67 λεπτά με παίκτη λιγότερο! Ό,τι πρέπει αποτελέσματα για Τσάμπιονς Λιγκ! Κρίμα που δεν έχει αρχίσει η φάση των ομίλων!

• Μεταξύ σοβαρού κι αστείου αυτό το τελευταίο, όμως πράγματι ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλούς πόντους απόψε, με την εμφάνιση και το αποτέλεσμά του, αγωνιζόμενος στην Ελβετία σε 10.000 κόσμο, με τους περισσότερους οπαδούς της Ίντερ και κάτω από φοβερή ζέστη, που λογικά έπρεπε να επηρεάσει την ομάδα που έπαιζε με δέκα.

• Η δε Ίντερ πάντοτε είναι ένα από τα θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι αν της έλειπαν Μαϊκόν, Λούσιο, Σνάϊντερ, από τον Ολυμπιακό δεν απουσίαζαν Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Ριέρα και Τζιμπούρ;

• Σίγουρα ο Ολυμπιακός πήρε αυτοπεποίθηση από το γρήγορο 1-0 στο β΄ ημίχρονο και εκμεταλλεύθηκε και το αρχικά ολίγο μπλαζέ στιλάκι των Ιταλών, που μένοντας με παίκτη παραπάνω από το 27 κι έχοντας τρεις φάσεις στο πεντάλεπτο 36-40, ίσως θεώρησαν ότι θα κέρδιζαν εύκολα.

• Είχε και ρέντα ο Ολυμπιακός κάνοντας το 1-0 από ένα φάουλ και το 2-0 από μία λάθος απόκρουση, αλλά αν σκεφτούμε το β΄ ημίχρονο, θα δούμε ότι η Ίντερ έκανε απλά μία φάση παραπάνω…

• Εντυπωσιακό το ποσοστό της επιτυχίας της άμυνας με οφσάϊντ, με το 100% να χαλάει εξαιτίας του άπειρου Παπάζογλου που στη φάση του 2-1 δεν τραβήχτηκε έγκαιρα, σε αντίθεση με ό,τι είχε κάνει ο Ουρτάδο, που πλάκα πλάκα δεν πήγε κι άσχημα ως στόπερ.

• Εδώ που τα λέμε, ο Βαλβέρδε έκανε πάλι τα δικά του σήμερα με τους συμπατριώτες του (Φουστέρ αριστερό χαφ κι Ουρτάδο στόπερ!), όμως τι να του πεις μετά από την καλή εικόνα του Ολυμπιακού; Και με τον άλλο πουλέν του, τον Γέστε, να δείχνει να έχει προδιαγραφές να βγει νέος Ιμπαγάσα. Και δεν το γράφω μόνο για τα φάουλ στο γκολ του Φέϊσα και στην ευκαιρία του Μοντέστο στα πρώτα λεπτά.

• Με το γκολ ο Φέϊσα λογικά θ΄ ανέβει κι άλλο, ενώ ο Μοντέστο απέδειξε ότι εξακολουθεί να είναι η καλύτερη λύση για τη θέση του αμυντικού μέσου. Ποιος θα του πάρει τη θέση;

• Ο Κοστάντσο εμπνέει πλέον πιο μεγάλη εμπιστοσύνη, ο Μαρκάνο φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει και σε θέση αριστερού μπακ-ίσως περισσότερο από τον Χολέμπας…-κι ο Πάντελιτς σαν αλλαγή ήταν καλύτερος του Μιραλάς, τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα, αλλά η έλλειψη υποτυπώδους ταχύτητας είναι τεράστιο πρόβλημα. Στην κάθετη του Μοντέστο, ήταν φάση μισό γκολ.

• Τι δεν μου άρεσε σήμερα;

• Φυσικά ότι ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε, ενώ θα μπορούσε και να χάσει με την άστοχη κεφαλιά εξ επαφής του Πατσίνι στο 93. Φιλικό ξεφιλικό, μετράει πάντοτε και το αποτέλεσμα κι όταν προηγείσαι 2-0 έως το 74 δεν είναι ωραίο να μην κρατάς τη νίκη, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

• Φυσικά η αποβολή του Μέλμπεργκ. Μόλις πριν τρεις ημέρες έγραφα ότι στην ομάδα αρκετοί χρειάζονται μετάγγιση μυαλού! Βάλτε μέσα και τον Μέλμπεργκ, που κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά, στα μέσα του α΄ ημιχρόνου! Την πρώτη για ένα ανόητο φάουλ στο αράουτ και τη δεύτερη για να καλύψει ένα δικό του μεγάλο λάθος. Στα 34 προς 35 έπρεπε να σκεφτόταν απλά ότι φιλικό είναι το ματς και δεν έτρεχε και τίποτα φοβερό ακόμη κι εάν έτρωγε ένα γκολ ο Ολυμπιακός-άσχετα εάν στην ομάδα βγήκε τελικά σε καλό η βλακεία του. Φαίνεται όμως ότι του λείπει το καθαρό μυαλό. Μήπως γιατί περνάνε τα χρόνια;

• Φυσικά ο Χαβίτο, που δεν είδε τον…ένα στρέμμα ελεύθερο από αριστερά του Μιραλάς και που δύο φορές επιχείρησε το ένας μ΄ ένα και κόπηκε εύκολα.

• Φυσικά η διαιτησία του Ελβετού, που και ψυχολογία του αγώνα δεν είχε κι έπαιξε έδρα ειδικά μετά το 1-0.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags