Facebook Pixel Το ΠΑΟΚτσιδιλίκι και η ωμή πραγματικότητα
| 2011-09-21 21:32:00

Το ΠΑΟΚτσιδιλίκι και η ωμή πραγματικότητα

Το ΠΑΟΚτσιδιλίκι και η ωμή πραγματικότητα

Ο Περικλής Στέλλας αρθρογραφεί για τα διοικητικά του ΠΑΟΚ.

Από σήμερα ο Βασιλάκης Φλωρίδης και το ενδεχόμενο να γίνει αφεντικό στον ΠΑΟΚ τελείωσαν. Η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αναφέρει συγκεκριμένα σε ένα σημείο:''Το ποσό των χρημάτων που έχει υποσχεθεί να καταβάλλει ο κύριος Φλωρίδης για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι σε θέση να το διαθέσει ανα πάσα στιγμή, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία από τις αρμόδιες αρχές του δημοσίου''.

Και αρμόδιες αρχές του δημοσίου ο Β. Φλωρίδης εννοεί την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μα, είναι δυνατόν; Μα, κύριε Φλωρίδη μου για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα πρέπει πρώτα εσείς να έχετε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα-δικαιολογητικά που χρειάζονται, όπως είναι η φορολογική ενημερότητα, από πού προέρχονται τα χρήματα που θέλετε να βάλετε στον ΠΑΟΚ κλπ. Και εσείς αυτά τα έγγραφα δεν τα έχετε προσκομίσει. Πως λοιπόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία την οποία επικαλείσθε;

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε ορισμένα παπαγαλάκια της ΠΑΟΚτσήδικης ενημέρωσης που πουλάνε ΠΑΟΚτσιδιλίκι εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής. Όχι. Το ντεμέκ ΠΑΟΚτσιδιλίκι και το να χαϊδεύεις τα αφτιά των εκάστοτε διοικήσεων αλλά και των οπαδών είναι το πιο εύκολο. Το μεγάλο όπλο εκείνων που το κάνουν είναι η απώλεια μνήμης.
Επειδή ο κόσμος (όχι όλοι ευτυχώς) ξεχνάει εύκολα. Για να γίνω πιο κατανοητός με ένα πρόσφατο παράδειγμα. Γράφεις ότι τα δολάρια έρχονται στην Τούμπα και μετά από καιρό γράφεις:΄΄Εμείς τα λέγαμε πως οι Άραβες είναι απατεώνες''. Γνωστό το έργο και θα μπορούσα να αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα. Και για πετροδολάρια και για φουρνέλα στην Τούμπα και για Αγιοβασιλιάτικα δώρα και πολλά.

Ας πάμε στην επόμενη μέρα που είναι πολύ κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ, αλλά και στην ολέθρια γκάφα που έκανε ο Ζαγοράκης. Περίμεναν εδώ και μήνες ως μάνα εξ ουρανού τα 6 περίπου εκατομμύρια ευρώ των Φλωρίδη και Σαχπατζίδη για να λύσουν προβλήματα στον ΠΑΟΚ και κυρίως τις οφειλές των παικτών και μεταγραφικά .Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι σε δεινή οικονομική θέση, δυσκολότερη από ποτέ.

Η διοίκηση πρωτοδικείου πρέπει εκ των πραγμάτων να προκύψει τα επόμενα 24ωρα,αλλά ποιοι θα την συγκροτούν; Θεωρείται πιθανό ότι θα συμμετέχει σε αυτήν ο ένας ή μπορεί και οι δυο γιοί του Γιώργου Σαχπατζίδη. Άλλωστε είναι ο μοναδικός οικονομικός αιμοδότης(εκτός από τον μόνιμο που είναι ο κόσμος του) του ΠΑΟΚ. Θεωρείται πολύ πιθανό να είναι και ο Ζήσης Βρύζας. Αλλά εδώ το…πράγμα περιπλέκεται λίγο.

Με ποια ιδιότητα; Μήπως εκείνη του προέδρου; Και ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Διότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης βάζοντας ακόμη 1.000.000 ευρώ πρόσφατα και λόγο θα έχει στην συγκρότηση της νέας διοίκησης πρωτοδικείου, αλλά και σαφώς θα προτιμήσει τον δικό του άνθρωπο, που είναι ο Ζήσης Βρύζας και πιθανόν όχι τον Ζαγοράκη. Εδώ υπάρχει ένα θέμα πολύ λεπτό. Διότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανατρέπονται τα δεδομένα και οι ισορροπίες. Τι θα κάνει ο ερασιτέχνης; Είναι ένα ερώτημα επίσης.

Η εκτίμηση μου είναι ότι νέα διοίκηση πρωτοδικείου, με όποια σύνθεση και να εχει, δεν θα συγκροτηθεί πριν από την γνωστοποίηση του πορίσματος του ελέγχου της ΠΑΕ από την επιτροπή διαφάνειας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα είναι βόμβα.

Και μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια-εξέλιξη που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Τα χρήματα που είχε βάλει στο ταμείο και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Βασιλάκης Φλωρίδης ήταν χρήματα του Γιώργου Σαχπατζίδη. Ο Γ. Σαχπατζίδης είχε διευκολύνει τον μέχρι χθες φίλο και συνεργάτη του Φλωρίδη δίνοντας του τις 500.000 ευρώ.

Σήμερα ο Φλωρίδης επειδή πέρασαν 52 μέρες από τότε και δεν τα επέστρεψε στον Γιώργο Σαχπατζίδη, έπειτα από απαίτηση του τελευταίου τα επέστρεψε μεταβιβάζοντας όλες τις μετοχές(που απέκτησε με την καταβολή των 500.000 ευρώ) στον γιο του Σαχπατζίδη. Αυτό σημαίνει ότι ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας έχει πλέον την μεγαλύτερη μετοχική και όχι μόνο μετοχική δύναμη στον ΠΑΟΚ. Έτσι λοιπόν δεν ρυθμίζει απλά τις όποιες εξελίξεις, αλλά μάλλον τις καθορίζει.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags