Facebook Pixel "Αυτή η ΑΕΚ μοιάζει με το λάθος του Αραμπατζή: σε σοκάρει"
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-04 22:44:00

"Αυτή η ΑΕΚ μοιάζει με το λάθος του Αραμπατζή: σε σοκάρει"

"Αυτή η ΑΕΚ μοιάζει με το λάθος του Αραμπατζή: σε σοκάρει"

Μία ομάδα που δεν έχει την ποιότητα, το κουράγιο, τις ιδέες και τη φιλοδοξία να σταθεί στο ύψος του ονόματός της και να σταματήσει να είναι παιχνίδι στα χέρια των ξένων. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Εδώ που βρίσκεται, έπρεπε να κάνει μία επιλογή, να κρατήσει δυνάμεις για να δημιουργήσει στην ΑΕΚ την προοπτική να στέκεται ανταγωνιστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να εξασφαλίσει στον εαυτό της αυτό που μπορεί: μία θέση στο ταμπλό των ομάδων που θα παίξουν play off και θα πάρουν ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Η ΑΕΚ αυτής της εποχής δεν είναι για περισσότερα. Οσο ντροπιαστικό και αν είναι για τον εαυτό της να έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ στο Europa League.

Δεν μπορεί να κάνει πολλά μόνος του ένας προπονητής, δίχως διοικητική και, κυρίως, οικονομική υποστήριξη. Το έχω σημειώσει πολλές φορές. Δεν μπορεί να κάνει πολλά για την ΑΕΚ ο Κωστένογλου και σίγουρα δεν μπορεί να της αλλάξει τη μοίρα. Αν κάτι θα μπορούσε να κάνει, είναι να της δημιουργήσει προοπτική μέσα από την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών. Και αυτό, όμως, χρειάζεται να γίνει με σχέδιο, με στρατηγική, με πλάνο και φυσικά με όλα τα προαπαιτούμενα και, κυρίως, υπομονή. Ολες αυτές, όμως, μοιάζουν άγνωστες λέξεις για μία ΑΕΚ που αμφιβάλλει αν έχει ή όχι να πληρώσει ακόμα και τα βασικά, για να μη της κόψουν το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο.

Δεν αντέχει σε κριτική αυτό που έδειξε χθες στο τερέν απέναντι στη Λοκομοτίβ. Είναι σαν το λάθος του Αραμπατζή. Το βλέπεις και δεν μπορείς καν να μιλήσεις. Ενα τέτοιο λάθος είναι η φετινή ΑΕΚ. Ο Κωστένογλου συμμαζεύει, αλλά η ΑΕΚ δεν συμμαζεύεται. Και δεν είναι τόσο ζήτημα ποιότητας του ρόστερ όσο των εργασιακών συνθηκών. Με παίκτες που δεν ξέρουν αν και πότε θα ξαναπληρωθούν, δίχως διοίκηση και αφεντικό, δίχως κανένα σχέδιο για την προοπτική της, είναι τέτοια η ζαλάδα της που δεν επιτρέπει σε έναν προπονητή να της καθαρίσει το μυαλό, να της γεμίσει τον οργανισμό με οξυγόνο και να φέρει ευεξία στο σώμα της.

Φυσικά ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν τα παρατήσουν. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν, με όσο πείσμα και δύναμη διαθέτουν. Σαν τους Ελληνες. Μήπως συμβεί κανένα θαύμα και γλιτώσουν τη χρεοκοπία.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags