Facebook Pixel Μεταγραφές σαν τα ψέματα των ψαράδων!
| 2011-12-28 00:45:00

Μεταγραφές σαν τα ψέματα των ψαράδων!

Μεταγραφές σαν τα ψέματα των ψαράδων!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος εξηγεί γιατί οι μεταγραφές του χειμώνα είναι σαν τα ψέματα των ψαράδων. Τι ψάχνει ο Ολυμπιακός και πόσο εύκολο είναι να το βρει αυτή την εποχή...

Οι... καφενειακές συζητήσεις, είναι οι ευκολότερες. Και μέρες που είναι, μελίγο κρασάκι το στόμα κηλαηδάει πιο εύκολα! Κι αν η κουβέντα πάει στη μπάλα, εκεί να δείτε. Κι αν φτάσει και στις μεταγραφές, καλά, εκεί μιλάμε για το αποκορύφωμα.

Οι συζητήσεις των φίλων του ποδοσφαίρου για τα μεταγραφικά,πολλές φορές μοιάζει με την συζήτηση ψαράδων.


Ξέρετε, δεν έχει βγει και πολύ άδικα, ότι τα καλύτερα ψέματα θα τα ακούσεις από τους ανθρώπους που 'χουν μάθει να ζουν με τα δίχτυα και τα παραγάδια. Και οι ψαράδες λένε πιο εύκολα ψέματα από τους κυνηγούς. Οι τελευταίοι βλέπετε, έχουν και αυτόπτη μάρτυρα τον σκύλο, που μπορεί να... μαρτυρήσει.

Ο ψαράς όμως, σκάει μύτη στην πλατεία του χωριού και αρχίζει: «Καλά έβγαλε ένα οχτάκιλο και είχε και καλό λιθρίνι μέσα. 'Όταν σας τα 'λεγα δεν με ακούγατε». Αν μάλιστα θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι και πολύ... παραμυθάς, αναλύει και τη χαμένη ευκαιρία: «Αχ, τι γκαντέμης που είμαι. Ένας ξιφίας που ξέφυγε στο τσακ. Θα 'ταν κανά κατοστάρι κιλά ο άτιμος...»
Κάπως έτσι μπορεί να φτάσει και η κουβέντα για τις μεταγραφές. Εκεί που η διοίκηση της ομάδας σου ή ο προπονητής σου, έχουν υποδείξει κάποια πράγματα, εσύ να ...ξεφύγεις, να αφήσεις την φαντασία να τρέξει και βέβαια δεν θα είσαι και μόνος!

Βάζει σάλτσα ο Τύπος

Μεγάλος υποστηρικτής σε αυτό, μπορεί να αποδειχθεί ο ημερήσιος Τύπος, ο οποίος προκειμένου να «πουλήσει» θα βάλει δυο, τρεις, τέσσερις σάλτσες παραπάνω. Για τον Ολυμπιακό ωστόσο, ούτε η συνήθεια των ψαράδων, ούτε οι... σάλτσες είναι ικανά να παίξουν ρόλο.

Η συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδος, είναι αρκετά περίεργη και συνάμα δύσκολη. Ο Βαλβέρδε με τον Μαρινάκη τα έβαλαν όλα κάτω. Κι από την στιγμή που είχαν να λύσουν τον γρίφο με τον τερματοφύλακα, όλα τα άλλα, τους έμοιαζαν περιττά.

Υπάρχει αλλά ποιός;

Η τελική απόφαση ήταν, να γίνει κίνηση για έναν ποδοσφαιριστή στα άκρα, αν και εφόσον φυσικά ευνοήσουν οι συνθήκες. Δεν υπάρχουν εύκολα τέτοιοι ποδοσφαιριστές, δεν μπορείς να βρεις αυτό που αναζητάς σε μια λίστα ανέκαθεν περίεργη, όπως είναι αυτή που σχηματίζεται γύρω στα Χριστούγεννα. Ποδοσφαιριστής να μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό, 100% θα υπάρχει. Πόσο όμως θα κοστίζει; Και για ποιο λόγο θα κυκλοφορεί χωρίς ομάδα τούτη την εποχή;

Δεν είναι εύκολο και είναι και συγκρατημένος ο Μαρινάκης με το δίκιο του, στην περίπτωση που ζητήσει κάποια συμβουλή ή υπόδειξη από δικούς του ανθρώπους. Ο Βαλβέρδε δεν «καίγεται». Μπορεί να... χρεώνουν στον Ισπανό, ότι γυρεύει πατριωτάκια του, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τσουρουφλίζεται να πάρει παίκτη.

Με ...εννιά πλοκάμια

Ο Κοβάσεβιτς; Μα του Ντάρκο η... ευστοχία είναι ακριβώς αντίθετη από αυτή που είχε όταν έπαιζε! Το 3/3 που έκανε το καλοκαίρι με τους συμπατριώτες του, δεν το έχει σημειώσει άλλος. Και αν οι Γκρμπιτς και Κάται δεν κάνουν ούτε για εκεί που δανείστηκαν, ο Φέισα είναι πολύ καλός ο ποδοσφαιριστής(ο Ερνέστο τον γουστάρει), αλλά τι να το κάνεις; Το παιδί χτυπάει ακόμη και στον ύπνο του...

Με δυο λόγια, ο Άγιος Βασίλης είναι δύσκολο να φέρει καλό ποδοσφαιριστή για την θέση του δεξιού χαφ, εκεί που θέλουν στον Πειραιά. Κι από το να πάνε σε κάτι... πρόχειρο, μάλλον θα περιμένουν το καλοκαίρι. Για τερματοφύλακα, έχει ενδιαφέρον η ιστορία, αλλά μη νομίζετε ότι είναι απλή. Πιο εύκολα μπορεί ένας ψαράς να πει, ότι έπιασε χταπόδι με... εννιά πλοκάμια! Για να δούμε...


ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags