Facebook Pixel Η πέτρα του σκανδάλου
Life
| 2012-09-13 21:56:00

Η πέτρα του σκανδάλου

Η πέτρα του σκανδάλου

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την οργή εκατομμυρίων μουσουλμάνων και τον τραγικό θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή Κρις Στίβενς και τριών ακόμη αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων στην Λιβύη και μάλιστα ανήμερα στις 11/9; Γράφει ο Θανάσης Σκόκος

Πρόκειται για μια δίωρη άθλια ταινία-σκουπίδι με τίτλο «Η αθωότητα των Mουσουλμάνων» που η καριέρα της θα είχε πρακτικά τελειώσει με κάποιες προβολές της που είχαν γίνει σε άδειες αίθουσες στην Καλιφόρνια στις αρχές του χρόνου. Υποτίθεται ότι ασχολείται με την ζωή και την διδασκαλία του Μωάμεθ τον οποίο και παρουσιάζει κοντολογίς σαν το πλέον ανήθικο ον που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη. Με λίγα λόγια είναι μια αντιισλαμική χυδαιότητα που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα χαράμιζε χρόνο ή χρήματα για να την δει. Εκτός από το εξωφρενικό σενάριο, ηθοποιοί και σκηνοθεσία είναι για κλάματα και σου φέρνουν στο μυαλό τον μακαρίτη Ed Wood όπως τον γνωρίσαμε με τον Τζόνι Ντεπ στην ομώνυμη ταινία.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της εμφανίζεται με το όνομα Sam Bacile ο οποίος και δήλωνε σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις Αμερικανοεβραίος με κύρια ασχολία την ανάπτυξη ακινήτων. Λέω «δήλωνε», γιατί αυτή την εποχή είναι εξαφανισμένος. Επαγγελματικές και εβραϊκές ενώσεις στην Καλιφόρνια δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξή του. Προφανώς πρόκειται για ψευδώνυμο. Στις συνεντεύξεις αυτές ισχυρίστηκε ότι η ταινία κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και ότι χρηματοδοτήθηκε από 100 Εβραίους χορηγούς. Αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι τα χαρακτηριστικά της ταινίας παραπέμπουν σε πορνοστούντιος της νότιας Καλιφόρνιας.

Και ενώ κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι την ταινία του, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο ένα δεκαπεντάλεπτο τρέιλέρ της στο YouΤube. Ούτε αυτό όμως είχε ιδιαίτερη απήχηση έως ότου μπήκαν τις τελευταίες ημέρες σε δράση οι εκατέρωθεν φανατικοί. Κάποιος Morris Sadik επικεφαλής μιας οργάνωσης φανατικών Χριστιανών Κοπτών στην Καλιφόρνια, ο γνωστός πάστορας Terry Jones από την Φλόριδα και τέλος, η παρουσίαση μεταφρασμένων αποσπασμάτων του τρέιλερ σε μια εκπομπή της αιγυπτιακής τηλεόρασης. Τα υπόλοιπα τα βλέπετε στους δέκτες σας αυτές τις ημέρες.

Αυτά και χωρίς άλλα σχόλια για την ενημέρωσή σας. Το τρέιλερ εξακολουθεί και παίζει στο YouΤube. Τις πληροφορίες τις άντλησα από χθεσινό άρθρο του Joulian Borger στον διαδικτυακό Guardian.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags