Facebook Pixel Ύποπτο δέμα στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης
Life
| 2010-12-27 15:44:00

Ύποπτο δέμα στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης

Ύποπτο δέμα στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης

Υποπτα δέματα βρέθηκαν στις πρεσβείες της Ελλάδας στη Ρώμη, όπως και στις αντίστοιχες Βενεζουέλα, Δανίας και Μονακό. Εξουδετερώθηκε το πρώτο, χωρίς περιεχόμενο τα άλλα τρία.

Δεύτερο «πακέτο» για τις ιταλικές Αρχές αλλά και την χώρα μας, με τα δέματα - βόμβες που έφτασαν σε τέσσερις πρεσβείες στην Ρώμη.

Στην περίπτωση της ελληνικής πρεσβείας, η οποία εκκενώθηκε μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, έσπευσαν τρεις ομάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπάλληλο του θυρωρείου της ελληνικής πρεσβείας παραδόθηκε φάκελος που περιείχε μαύρη θήκη μουσικού CD, με άσπρη σκόνη στο εσωτερικό. Ο υπάλληλος κατάφερε να απομακρύνει το πακέτο και να το πετάξει στο έδαφος πριν εκραγεί. Οι ιταλικές αρχές θεώρησαν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Η εξέταση του πακέτου οδήγησε τους πυροτεχνουργούς να προχωρήσουν στην εξουδετέρωσή του.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν παρόμοιος με τα παγιδευμένα δέματα που εξεράγησαν στις πρεσβείες Χιλής και Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος των Καραμπινιέρων δήλωσε ότι η συσκευή είχε ομοιότητες με αυτήν που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μετρό της Ρώμης. Τότε, είχε βρεθεί κουτί με καλώδια, μπαταρίες και κεραία, αλλά χωρίς πυροκροτητή.

Το παγιδευμένο πακέτο "έφτασε την Παρασκευή, όμως ουδείς το άνοιξε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων", δήλωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας Μιχάλης Καμπάνης, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Ρεπούμπλικα" στον ιστότοπό της. "Σήμερα είδαμε κάτι πολύ ύποπτο και καλέσαμε τις δυνάμεις της τάξης".

Αντίθετα, τα άλλα τρία δέματα που εντοπίστηκαν στις πρεσβείες της Βενεζουέλα, της Δανίας και του Μονακό, αποδείχθηκε ότι ήταν άδεια.

Το υπουργείο Εξωτερικών μετά τις νέες αποστολές ύποπτων δεμάτων σε πρεσβείες της Ρώμης, απέστειλε προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στην Ιταλία οδηγίες για τη λήψη αυστηρών μέτρων ελέγχου της εισερχόμενης αλληλογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εκρήξεις παγιδευμένων δεμάτων σημειώθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας, με δύο τραυματίες, για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβαν οι αναρχικοί της FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), με σαφείς αναφορές στη δράση αντίστοιχων χώρων στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags