Facebook Pixel Κραυγή αγωνίας μεταναστών από το στρατόπεδο της Ξάνθης
Life
| 2012-09-29 12:52:00

Κραυγή αγωνίας μεταναστών από το στρατόπεδο της Ξάνθης

Κραυγή αγωνίας μεταναστών από το στρατόπεδο της Ξάνθης

Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, οι 45 κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο φύλαξης της Ξάνθης έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι φύλακες του στρατοπέδου δείχνουν πλήρη αδιαφορία για το τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον Ρασίντ, οι 45 κρατούμενοι, πακιστανικής καταγωγής, φυλάσσονται εκεί εδώ και οκτώ μήνες. Νωρίτερα ήταν στα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα και στο Μενίδι.

«Εκεί ήμασταν 100 και μας έφεραν εδώ στην Ξάνθη. Οι 55 έφυγαν με άδεια παραμονής για ένα χρόνο», δηλώνει ο Ρασίντ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος η κράτηση για παράνομη είσοδο στην χώρα διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες. Μετά με το εξιτήριο από το κέντρο κράτησης μπορούν να παραμείνουν στην χώρα για άλλους 6 μήνες, εφόσον δεν εκκρεμεί απόφαση απέλασης ή εάν δεν έχουν πάρει άδεια παραμονής για ένα χρόνο.

«Εμάς μας έχουν δώσει κάτι βιβλία και χαρτιά αλλά πουθενά δεν γράφει για την παραμονή για ένα χρόνο. Τώρα μας λένε ότι θα μας κρατήσουν εδώ αυτό τον χρόνο. Είμαστε ήδη 8 μήνες στην Ξάνθη! Αν είναι να μας απελάσουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει στους έξι», αναφέρει με απόγνωση ο Ρασίντ, που τονίζει ότι θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να διευθετηθεί το θέμα τους.

«Τους άλλους που τους έστειλαν στο Αλλοδαπών, στην Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, τους είπαν ‘εάν σας δώσουν κόκκινη κάρτα καλώς. Αλλιώς ισχύει το δικό μας χαρτί’. Εμείς θέλουμε να βγούμε. Για τους άλλους που έφυγαν γιατί ίσχυσε ο νόμος και για εμάς όχι;», ρωτά ο απεργός πείνας.

Ο ίδιος σχολιάζει πως «οι φύλακες του στρατοπέδου, αν και βλέπουν ότι δεν έχουμε φάει τίποτα για τέσσερις μέρες, δεν μας έχουν ρωτήσει απολύτως τίποτα. Αδιαφορούν».

Πηγή: tvxs.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags