24/10/12 - 11:14

Παράταση μέχρι το 2016 στην Ελλάδα

Παράταση μέχρι το 2016 στην Ελλάδα
24.438views

Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην ελληνική κυβέρνηση παράταση δύο ετών -μέχρι το 2016- προκειμένου να καταφέρει να φέρει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Την είδηση έφερε στο φως η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche zeitung.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει πάει πίσω και η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει τα έσοδά της κατά 8.8 δισ. ευρώ μέσω ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2015.  
Οσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εργασίας και της ενέργειας θα δοθεί περισσότερος χρόνος.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί επίσης να υπολογίζει στην λήψη επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μέρος του προσχεδίου μνημονίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της.

Παραμένει αδιευκρίνιστο από πού θα προέλθουν τα 15-18 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η χώρα τη διετία 13-14 όπως και το πώς θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της μετά το 2014. Τα μέλη τη Ευρωζώνης συμφώνησαν στο να δοθεί παράταση στην Ελλάδα καθότι η τελευταία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Το χρηματοδοτικό κενό εξάλλου λογίζεται ως αποτέλεσμα της διαρκώς αυξανόμενης ύφεσης που πλήττει την Ελλάδα και δεν είχε επαρκώς προβλεφθεί.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ