Facebook Pixel Η κασέτα που παίζουν είναι η ίδια
Life
| 2012-11-08 16:08:00

Η κασέτα που παίζουν είναι η ίδια

Η κασέτα που παίζουν είναι η ίδια

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την κατάσταση στην Ελλάδα και το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο με τέτοιου είδους μέτρα!

ΔΗΛΑΔΗ αν κάτσω να γράψω ότι ο Αμπάρκιολης δεν θα έδινε ποτέ αυτό το πέναλτι που έδωσε ο Κροάτης εις βάρος του Σιόβα στο ματς με τη Μονπελιέ, κινδυνεύω να συμπεριληφθώ στα σκουπίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τον Κούγια και τον Αλαφούζο; Δεν λέω λοιπόν τίποτα. Κι ας βρούνε το κουτί με τα σπίρτα τα δικαστήρια. Να βγάλουνε και κανένα μεροκάματο τώρα με την κρίση οι δικηγόροι.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η πατρίδα διάγει αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Οταν όλα, μέχρι δηλαδή να τελειώσει χθες αυτή η καταραμένη η ψηφοφορία στη Βουλή, κρεμόντουσαν από μια κλωστή. Αν θα πεινάσουμε αν δεν πέρναγαν τα μέτρα ή αν θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι. Ετσι πάει. Τα πρόσωπα σαν πρωθυπουργοί και σαν υπουργοί Οικονoμικών είναι που έρχονται και παρέρχονται εδώ και δυόμισι χρόνια στην Ελλάδα. Η κασέτα που παίζουνε είναι η ίδια. «Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή» έλεγε ο Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών για το PSI.

Και είναι η τρίτη φορά που ψηφίστηκαν μέτρα με την ίδια ακριβώς λογική και το ίδιο επιχείρημα: Για να σώσουμε την πατρίδα από την καταστροφή. Για να έχουν φάρμακα τα φαρμακεία, βενζίνη τα πρατήρια και τρόφιμα τα σούπερ μάρκετ και να είναι ανοιχτές οι τράπεζες. Και επί της ουσίας, ούτε φάρμακα έχουν τα φαρμακεία ούτε ο ΕΟΠΥΥ λεφτά για να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Βενζίνη όπως και πετρέλαιο υπάρχουν, αλλά λεφτά για να γεμίσει το ρεζερβουάρ δεν υπάρχουνε. Γεμάτα είναι τα ράφια στα σούπερ μάρκετ αλλά λεφτά για να γεμίσουνε τα καρότσια δεν υπάρχουνε.

Η πολιτική που ασκείται αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα είναι στη λογική του «μη χειρότερα»: «Λιγότερη σύνταξη είναι προτιμότερη από τη καθόλου σύνταξη». Δεν το λέω εγώ αυτό. Το έχουνε πει κατ' επανάληψη οι Κουτρουμάνηδες και οι άλλοι διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι στου κασίδη το κεφάλι. Επαιρνες χίλια διακόσα γιούρο σύνταξη πριν από τα μνημόνια: και με χίλια μπορείς να ζήσεις όταν σου έκοψε τα δύο κατοστάρικα με το πρώτο ο Παπακωνσταντίνου. Και με εννιακόσια μπορούσες μετά με το δεύτερο μνημόνιο.

Και να κάνεις και τον σταυρό σου που υπάρχουνε κι αυτά. Τώρα σου κόβουνε κι άλλο ένα κατοστάρικο και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Και πάλι ευχαριστημένος πρέπει να είσαι που ο Στουρνάρας έδωσε αυτή τη γιγαντιαία μάχη για να σώσει την Ελλάδα και να μπορείς κάθε μήνα να τα παίρνεις κι αυτά. Τα ίδια και χειρότερα με τους μισθούς και με τα μεροκάματα. Από τα εφτακόσα γιούρο στα πεντακόσα και κάτι ψιλά. Και πάλι πρέπει να κάνεις μόκο που μπορείς μ' αυτή την ανεργία να τα έχεις κι αυτά.

Κι εδώ είναι που πρέπει να βγάλουμε στον ελληνικό λαό το καπέλο. Και να αναγνωρίσουμε την ωριμότητά του σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου κι αν είχανε γίνει αυτά, δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο. Με 30% ανεργία, μισθούς Βουλγαρίας στους νεοεισερχόμενους και συντάξεις πείνας, θα είχε γίνει επανάσταση. Στην Ελλάδα στα παπάρια τους και δύο αυγά Τουρκίας. Κάνουμε καμιά απεργία (φωτό) οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι των ΔΕΚΟ πότε πότε κι αυτό είναι όλο. Κι όσο τους βλέπουνε οι Στουρνάρες ότι είναι τόσο φοβισμένοι και άβουλοι τόσο τους κοπανάνε και τους αλλάζουνε τον αδόξαστο. Αυτά.

Ο λαός τα πάντα εν σοφία εποίησε

Ο ελληνικός λαός, άλλωστε, όπως λένε και επαναλαµβάνουν κάθε φορά το βράδυ των εκλογών οι ειδικοί, ψηφίζει «µε σοφία». Οπως και στις πρόσφατες. Που εµµέσως πλην σαφώς έδωσε εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας. Οπερ και εγένετο: Νέα Δηµοκρατία, ΠΑΣΟΚ κι από κοντά η Αριστερά της ευθύνης, η ΔΗΜΑΡ. Κι επειδή ακριβώς πρόκειται για την Αριστερά της ευθύνης, κανένας τους δεν ψήφισε αυτά τα επώδυνα και βάρβαρα µέτρα. Αντίθετα, όλοι τους θα ψηφίσουν µε χέρια και µε πόδια σε λίγες µέρες τον προϋπολογισµό. Που περιλαµβάνει στα έσοδα τα λεφτά που προκύπτουν από τις περικοπές σε µισθούς λόγω µέτρων.

Για τόσο τεράστιο µέγεθος ευθύνης µιλάµε ότι έχει αυτή η Αριστερά του Κουβέλη που έστειλε ο ελληνικός λαός στη Βουλή. Σ' αυτές τις πλέον κρίσιµες εκλογές στην ιστορία του ελληνικού έθνους ο λαός -ξαναλέµε- τα πάντα εν σοφία εποίησε. Τον Ψαριανό (φωτό) φρόντισε να ξαναστείλει στη Βουλή. Τον Ψαριανό που αυτοί οι αλητήριοι της Ορίτζιναλ είχανε γιαουρτώσει. Και σε ό,τι έχει να κάνει µε το νέο αίµα, ο ελληνικός λαός έστειλε στη Βουλή την Αννα Καραµανλή, που την ήξερε τόσα χρόνια από την ΕΡΤ όταν προσπαθούσε να διαβάσει από το µόνιτορ τις αθλητικές ειδήσεις. Εστω και τσάτρα πάτρα. Για ποιον λόγο, λοιπόν, αυτός ο λαός να έχει καλύτερη τύχη;

Χρειάστηκαν 2-3 χρόνια, αλλά ο πέλεκυς έπεσε βαρύς

ΝΑ µην είµαστε όµως γκρινιάρηδες. Στην Ελλάδα υπάρχει κράτος που λειτουργεί και νόµοι που εφαρµόζονται. Μπορεί να χρειάστηκαν δύο τρία χρόνια έρευνας, αλλά ο πέλεκυς έπεσε βαρύς. Συνολικό πρόστιµο 350.000 γιούρο από τη ΓΓ Καταναλωτή σε πέντε εταιρείες που προωθούσαν αυτά τα γνωστά πολύχρωµα δήθεν «ενεργειακά» βραχιολάκια. Για µεγάλη µόδα και πέραση µιλάµε. Με τον ισχυρισµό ότι προσφέρουν «ισορροπία, ενέργεια, δύναµη, υγεία και καλύτερες επιδόσεις στο σώµα». Υστερα λοιπόν από έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι όλα αυτά ήταν αναληθή και παραπλανητικά.

Εξ ου και το πρόστιµα. Θα µπορούσε δηλαδή να συµβαίνει και το αντίθετο; Ενα κοµµάτι πλαστικό στο χέρι να προσφέρει ενέργεια, ευεξία, υγεία και δύναµη; Στους µαύρους της Αφρικής να πηγαίνανε να τα πουλήσουνε, θα τους πλακώνανε µε τα σκουπόξυλα. Εγώ, σου λέει, έχω εµπιστοσύνη στον µάγο της φυλής µου και δεν τον αλλάζω. Οι πονηροί και οι ξύπνιοι οι Ελληνες, όµως, τα αγοράζανε µε το τσουβάλι σαράντα γιούρο, παρακαλώ, το τεµάχιο για καθαρό πλαστικό ΑΑ ποιότητας. Για τόσο µαλακάρες µιλάµε. Να το πούµε, λοιπόν, για µια ακόµα φορά: είναι ποτέ δυνατόν να γλιτώσει αυτός ο τόπος;

Ο Φερέιρα, πάντως, όταν του είπανε για τον Αµπντούν που είχε µείνει ελεύθερος από την Καβάλα, είχε απαντήσει αρνητικά.
-Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια άλλη λέξη, ακόµη πιο σκληρή, ήθελε να χρησιµοποιήσει ο Βαγγέλης, αλλά τελικά συµβιβάστηκε µε τα «σκουπίδια»;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags