11/11/12 - 15:16

Μας δουλεύουν κυβέρνηση και τρόικα

Μας δουλεύουν κυβέρνηση και τρόικα
34.608views

Τα λεφτά τελείωναν τον περασμένο Ιούνιο. Αποδείχτηκε ότι υπήρχαν. Περάσαμε το καλοκαίρι με το άγχος της στάσης πληρωμών να βαραίνει τις ψυχές μας. Γλιτώσαμε. Γράφει ο Τάσος Παππάς.

Κύλησε ο Σεπτέμβρης, νέος μήνας -ορόσημο σύμφωνα με τους κυβερνητικούς εταίρους, χωρίς να μας χτυπήσει το μοιραίο. Ξεφύγαμε ακόμη μία φορά. Μπήκε ο Οκτώβρης, με την προπαγάνδα περί επικείμενης χρεοκοπίας αν δεν εγκριθεί το πακέτο μέτρων, να οργιάζει. Το κραχ, όμως, δεν έγινε. Φτάσαμε στο Νοέμβρη -άλλος κρίσιμος μήνας για την αντοχή της χώρας αφού τα χρήματα ξανά τελείωναν- ψήφισαν οι βουλευτές εκόντες άκοντες το νομοσχέδιο εγκαίρως, ωστόσο η δόση μάλλον θα καθυστερήσει. Τι συμβαίνει;

Το να έχει «κόψει» κρυφά ευρώ το νομισματοκοπείο πρέπει να το αποκλείσουμε. Τι μένει; Ο εμπαιγμός. Ποιοι είναι οι εμπνευστές αυτής της κωμωδίας; Η κυβέρνηση και η τρόικα. Διακινούν τα τρομοκρατικά σενάρια για να φοβίσουν τον κόσμο. Διλήμματα επί διλημμάτων. Φήμες επί φημών. Αναρωτιέται κανείς: δεν τους απασχολεί που διαψεύδονται;

Από το 2010 μας λένε οι εκπρόσωποι της κυρίαρχης πολιτικής τάξης ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο μακράς πνοής, από μια νέα εθνική αφήγηση για να απαλλαγούμε κάποια στιγμή από τα Μνημόνια. Έχουν μείνει στα λόγια. Οι ξένοι εισηγούνται τις πολιτικές και αυτοί τις υπογράφουν, καταθέτοντας αναιμικές αντιρρήσεις για να κρατήσουν τα προσχήματα. Το μόνο που κάνουν συστηματικά είναι να εκβιάζουν τους βουλευτές τους για να αποσπάσουν τη συγκατάθεσή τους, να καλλιεργούν κλίμα απελπισίας στην κοινωνία για να μην εξεγερθεί και να δαιμονοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της δραχμής για να μην προβληθεί ως εναλλακτική λύση εξουσίας.

Και στα τρία μέτωπα έχουν σημαντικές απώλειες. Βουλευτές αυτονομούνται, σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας απεγκλωβίζεται από τους συστημικούς καταναγκασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μπροστά στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης. Το πιο ανησυχητικό, όμως, για τα τρία κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού [αυτόν λένε ότι υπηρετούν] είναι ότι έχει αρχίσει να φουντώνει το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού στη χώρα. Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις πολιτικές που εφαρμόζουν, στην αδυναμία τους να δώσουν προοπτική στον κόσμο, στη σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία της Ευρωζώνης και στο ξεθώριασμα του οράματος για μια ενωμένη Ευρώπη, με δημοκρατία, ελευθερίες, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ