05/12/12 - 11:00

Ούτε από το μυαλό δεν περνούσε τέτοια σκέψη...

Ούτε από το μυαλό δεν περνούσε τέτοια σκέψη...
38.507views

Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει στην ευρωζώνη τις χώρες με τα σημαντικότερα προβλήματα-ειδικά την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως τονίζει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η οργάνωση διαπιστώνει πως "η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο" και επισημαίνει το "απογοητευτικό" επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ "στις χώρες που πλήττονται περισσότερο" από την οικονομική κρίση.

Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.

Τη χρονιά αυτή η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη, υπογραμμίζει η οργάνωση με έδρα το Βερολίνο.

Η Ιταλία βρίσκεται πλέον στο ίδια επίπεδο με την Τυνησία και η Ελλάδα με την Κολομβία.

Ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους, η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία (30η) και η Πορτογαλία (33η) συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από 60 μονάδες.

Αντιμετωπίζοντας λιγότερα προβλήματα λόγω κρίσης, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση με περισσότερες από 70 μονάδες.

Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση "να εντείνει τις προσπάθειές της για την πρόληψη της διαφθοράς στους δημόσιους οργανισμούς".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ