Facebook Pixel Έως 420% αύξηση φορολογίας για το 94% των επιχειρήσεων!
Life
| 2013-01-10 21:15:00

Έως 420% αύξηση φορολογίας για το 94% των επιχειρήσεων!

Έως 420% αύξηση φορολογίας για το 94% των επιχειρήσεων!

Έως 420% αύξηση φορολογίας για το 94% των επιχειρήσεων!

Οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα θα επιβαρυνθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), σε υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενη και επεξεργασμένα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

“Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο -που τιμωρεί τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα "επιβραβεύει" τη φορολογική ασυνειδησία και τη νόμιμη φοροδιαφυγή (offshore, εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο, παράνομο εμπόριο κ.λ.π.)- οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σηκώνουν υπέρμετρα το βάρος των φορολογικών στόχων για το 2013. Σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης και τις επιβαρύνσεις από αυξήσεις τελών ΔΕΗ, ΕΕΤΗΔΕ, οδηγούνται σε κλείσιμο και καταστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την ανεργία και την κοινωνία. Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν στην καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του οικονομικού ιστού της χώρας που παρήγαγε και εξακολουθεί να παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας”, υπογραμμίζεται στο υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό.

Στη διάρκεια της πρώτης για το 2013 συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΒΣΘ αναφέρθηκε ότι το 2012 οι διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανήλθαν στις 1.768, με πρώτες αιτίες διακοπής την ασύμφορη λειτουργία ή την πτώχευση.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags