Facebook Pixel Δεν μας λυπούνται τα ΜΜΜ...
Life
| 2013-01-17 20:56:00

Δεν μας λυπούνται τα ΜΜΜ...

Δεν μας λυπούνται τα ΜΜΜ...

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 οι εργαζόμενοι λειτουργίας του μετρό, ενώ και οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΜ και Ηλεκτρικό αποφάσισαν 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Και τα τρια μέσα μεταφοράς θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη έως την λήξη της βάρδιας. Η ταλαιπωρία πιθανότατα θα συνεχιστεί καθώς από την πλευρά του Σωματείου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Το Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.), με σημερινή ανακοίνωσή του, ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.

"Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Βάσει των παραπάνω, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι πρέπει να αντιδράσουν εντονότερα στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό, κ. Σταματόπουλος δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, για το θέμα της εξέτασης του ενδεχομένου της απεργίας διαρκείας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: "Ο κ. Στουρνάρας μας ανακοίνωσε ότι είναι δεδομένο ότι εντασσόμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο. Είμαστε πολλές φορές, μείον τρία, μείον τέσσερα άτομα. Χρειαζόμαστε τεχνίτες, χρειαζόμαστε τεχνικούς. Δε θα πληρωνόμαστε Κυριακή; Δε θα πληρωνόμαστε Σάββατο;".

Ο κ. Σταματόπουλος τόνισε επίσης ότι οι νέες μισθολογικές σταθερές, θα αναγκάσουν τους εργαζόμενους να αλλάξουν βάρδιες και θα προκληθούν πολλά προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις. "Είναι το τελευταίο που μπορούμε να κάνουμε για να εκδηλώσουμε την αντίδρασή μας", πρόσθεσε.

Tι απαντάει ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης

"Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς εξαιρέσεις" δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό, που αντιδρούν στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Ο αρμόδιος υπουργός, διεμήνυσε, πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχώρησης από την κυβέρνηση και ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί.

"Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση. Και παρακαλώ αυτό να γίνει κατανοητό", είπε χαρακτηριστικά.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags