Facebook Pixel Νέα απόδραση θα επιχειρήσει ο Βλαστός…
Life
| 2013-03-02 00:17:00

Νέα απόδραση θα επιχειρήσει ο Βλαστός…

Νέα απόδραση θα επιχειρήσει ο Βλαστός…

«Ο Βλαστός θα επιχειρήσει να ξαναφύγει. Τόσα λεφτά από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου δεν μπορούν να περιμένουν». Αυτή είναι η πρόβλεψη υπαλλήλου των φυλακών, ο οποίος περιγράφει το βαρυποινίτη ως ένα πρόσωπο που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στις φυλακές όπου κρατείται. «Είναι ο πιο ήσυχος κρατούμενος. Το πρόβλημα θα το προκαλέσει μία φορά, όπως τώρα με την απόπειρα απόδρασής του».

Επιπλέον, ο Βλαστός αισθάνεται σφόδρα αδικημένος για το πώς τον μεταχειρίστηκε η δικαιοσύνη, αφού έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και 66 χρόνια ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του επιχειρηματία Γούσιου και της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Μία ποινή την οποία έκρινε ως «πολύ βαριά», αφού τα δις ισόβια μπήκαν γιατί το εφετείο έκρινε ότι ήταν εκείνος που είχε βάλει δύο «πιστολέρο» να σκοτώσουν τον επιχειρηματία.

Η απόπειρα απόδρασής του, ωστόσο, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες από το καλοκαίρι, ανέδειξε και ένα ακόμη ζήτημα, που αφορά στις αδυναμίες των φυλακών αλλά και της πολιτείας. Μπορεί η επιχείρηση των εξωτερικών φρουρών και της αστυνομίας να στέφθηκε με επιτυχία, αφού ούτε θύματα υπήρξαν ούτε απόδραση έγινε, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για... θεία τύχη, γιατί, όπως λένε, απλά ο Βλαστός και οι συνεργοί του δεν ήθελαν να σκοτώσουν! «Εάν το είχαν αποφασίσει, θα το έκαναν», λένε πηγές των φυλακών και φαίνονται βέβαιες γι’ αυτό που υποστηρίζουν. «Εάν σκότωναν και η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά, ο Βλαστός θα καταδικαζόταν ξανά σε ισόβια και τότε δεν θα έβγαινε ποτέ από τις φυλακές. Και κάτι τέτοιο ο Βλαστός το γνωρίζει, γι’ αυτό και είχε ζητήσει ό,τι γίνει να γίνει αναίμακτα». Οι ίδιες πηγές λένε ακόμη με νόημα ότι εάν ήθελαν οι συνεργοί του Βλαστού νεκρούς, θα πυροβολούσαν με τα καλάσνικοφ όχι στις μάντρες από τις σκοπιές αλλά απευθείας στις σκοπιές, οι οποίες ούτε αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν ούτε βαριές πόρτες. Και τονίζουν ότι όλα πήγαν κατ’ ευχήν για έναν ακόμη λόγο: Γιατί έφτασαν γρήγορα στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι άδειασαν τα όπλα τους στη συμπλοκή, αφού μόνο τα όπλα των εξωτερικών φρουρών δεν έφταναν για να τους καλύψουν και να τους προστατέψουν. «Πυροβολούσαν οι άνδρες από 3 σκοπιές, με όπλα που το καθένα έχει 25 σφαίρες. Συνολικά από τους εξωτερικούς φρουρούς έπεσαν δηλαδή 75 σφαίρες. Μέχρι να φτάσουμε τις 500 που μαζεύτηκαν από το σημείο, καταλαβαίνουμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν υπήρχε η κάλυψη από την αστυνομία».

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags