Facebook Pixel Η ομηρία – τραγωδία με τον Σορίν Ματέι! (BINTEO)
Life
| 2013-09-23 16:42:00

Η ομηρία – τραγωδία με τον Σορίν Ματέι! (BINTEO)

Η ομηρία – τραγωδία με τον Σορίν Ματέι! (BINTEO)

Μια μέρα σαν και αυτή, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1998, από ένα διαμέρισμα της Αθήνας έγινε ένα τηλεφώνημα σε εθνικό τηλεοπτικό σταθμό. Το τηλεφώνημα είχε διάρκεια 4 ωρών και μέχρι το τέλος του σχεδόν όλη η Ελλάδα το παρακολουθούσε.

Οπλισμένος με μια χειροβομβίδα ο φυγάς Σορίν Ματέϊ έπιασε ομήρους 4 μέλη μιας οικογένειας. Εκείνος στη συνέχεια τηλεφώνησε σε έναν από τους κεντρικούς παρουσιαστές ειδήσεων και η συζήτηση που επακολούθησε μεταδόθηκε σε όλο το έθνος.

Η συνομιλία τελείωσε μόνο όταν η αστυνομία έδωσε το δικό της αιματηρό τέλος.

Η υπόθεση Σορίν Ματέι αποτέλεσε μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις ομηρίας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 1998. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης θέτοντας υπό καθεστώς ομηρίας τους τέσσερις ενοίκους αυτού με την απειλή χειροβομβίδας. Παράλληλα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνομιλούσε για τέσσερις περίπου ώρες με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού, Νίκο Ευαγγελάτο.

Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν πληροφοριών αυτής περί ψεύτικης χειροβομβίδας, εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας που ακολούθησε σκοτώθηκε η ένοικος Αμαλία Γκινάκη και ο Σορίν Ματέι, του οποίου οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Την αποτυχημένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησε η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου.

Η υπόθεση Σορίν Ματέι, έμεινε στην ιστορία ως μια μοναδική περίπτωση ανικανότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σαν μια περίπτωση όπου δημοσιογράφοι και ΜΜΕ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προβολή και την τραγική εξέλιξη της.

Δείτε και σχετικό βίντεο:

 









Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags