Quantcast
20/04/11 - 12:40

Έκθετος ο Πάγκαλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

41.268views

Ενώ χθες διέψευδε τη Χουριέτ, σήμερα η απομαγνητοφώνηση έδειξε την αλήθεια!Ακόμη και εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, μπορεί να πυροδοτηθούν από την δημοσίευση της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στην Hurriyet, μια απομαγνητοφώνηση που παρουσιάζεται μεταφρασμένη στα Ελληνικά στο σημερινό «Ελεύθερο Τύπο».

Γεγονός είναι πως ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος χτες διέψευσε το δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας κάνοντας της, μια μίνι «επίθεση», σχετικά με το δημοσίευμα, αλλά σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής, και πως ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για όσα φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν προσβλητικά όλα όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος στη Hurriyet, ενώ υπήρξαν και «φωνές» που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα, με δικαιολογία όλα όσα έχει πει τον τελευταίο καιρό.

Πάντως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως σε μία πολύ δύσκολη για τη χώρα περίοδο, οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που χαρακτηρίζονται από αφορισμούς κατά πάντων σε πολλές των περιπτώσεων το μόνο που έχουν καταφέρει είναι απλά να ανεβάσουν τον βαθμό δυσφορίας της κοινωνίας απέναντι στην κυβερνητική παράταξη.

Έτσι λοιπόν παρά το ότι ο ίδιος τα έχει διαψεύσει, κάποια απ' όσα έγραψε η Hurriyet φαίνεται πως έχουν ειπωθεί, σύμφωνα με τη μετάφραση του Ελεύθερου Τύπου, αν και με πολύ πιο ήπιο τρόπο απ' ότι τα περιέγραψε η τουρκική εφημερίδα.

Έτσι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που παραθέτει το κείμενο στα αγγλικά παρουσιάζοντας και την ελληνική μετάφραση, ο κ. Πάγκαλος είπε τα εξής:

«Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας. Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (...) Η πρώτη φορά που αναμίχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Έλληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία. Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών. Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει… Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση. Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Όπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ήταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…) Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν».

Tα συμπεράσματα δικά σας...

Πηγή: newstoday.gr
 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ