Facebook Pixel «Να δράσει η Πολιτεία»
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-01 16:46:00

«Να δράσει η Πολιτεία»

«Να δράσει η Πολιτεία»

Τα χθεσινά τεκταινόμενα στον τελικό Κυπέλλου σχολίασε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει να αναλάβει δράση η Πολιτεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ορφανός στον Sentra FM 103,3:

Για τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της βίας από τα γήπεδα: «Από το 2004 ως το 2007 που ήμουν εγώ στη Κυβέρνηση, έγιναν νόμοι. Πήγε φυλακή κόσμος. Τιμωρήθηκαν ομάδες και ελαττώθηκαν τα επεισόδια κατά 30%. Όμως εγώ πλήρωσα το πολιτικό κόστος. Δεν είμαι σήμερα βουλευτής. Οι οπαδοί θεώρησαν ότι τους έκανα ζημιά με τους νόμους που είχα φέρει στη Βουλή.

Εγώ σκέφτηκα ότι πρέπει να πηγαίνουν οικογένειες στο γήπεδο. Να μην φοβούνται ότι κάποιος θα τους χτυπήσει. Υπήρχαν 4 νόμοι που προέβλεπαν τα πάντα. Αυτά για να λυθούν χρειάζεται συνέπεια. Δεν λύνονται από έναν υπουργό σε 3 με 4 χρόνια. Ωστόσο ο επόμενος από μένα κατάργησε τον νόμο για τους οπαδούς. Πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός δράσεων από την πλευρά της Πολιτείας».

Για τη σχετική νομοθεσία: «Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε μια ΠΑΕ να έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Μακάρι να αποκτήσουν όλες οι ΠΑΕ ιδιόκτητα γήπεδα. Γιατί έτσι θα πρέπει να τα προστατεύουν. Είμαι διαθέσιμος να συστρατευτώ σε μια προσπάθεια κατά της βίας. Δεν βλέπω να υπάρχει όμως προδιάθεση προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων και πολιτική βούληση. Όμως και οι ΠΑΕ δεν ήθελαν να ελέγξουν τους οπαδούς. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι από τις ΠΑΕ που ήθελαν να συνεργαστούν».

Για εκείνους που έχουν αναλάβει την ασφάλεια στα γήπεδα: «Είναι απαράδεκτο να μην έχουν ελέγξει τους οπαδούς πριν μπουν στο γήπεδο. Έπρεπε να ελέγξουν τους χώρους του γηπέδου και όσους μπαίνουν μέσα. Ο νόμος προβλέπει ότι τα άτομα που αναλαμβάνουν το θέμα της ασφάλειας πρέπει να έχουν τη σχετική άδεια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags