Facebook Pixel Ο Μπιν Λάντεν σχεδίαζε νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ!
Life
| 2011-05-06 10:11:00

Ο Μπιν Λάντεν σχεδίαζε νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ!

Ο Μπιν Λάντεν σχεδίαζε νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ!

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, προετοίμαζε νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και μάλιστα στην ημέρα μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις αναφορές των αμερικανικών αρχών.

Ειδικότερα, έγγραφα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν καταδεικνύουν ότι σχεδίαζε νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, ενώ η μία από αυτές στοχοποιούσε ένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν το υλικό που βρέθηκε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε DVD καθώς και τα διάφορα έγγραφα που εντοπίστηκαν στο σπίτι στην πόλη Αμποταμπάντ, όπου πιστεύεται ότι ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα κρυβόταν για έξι χρόνια.

Το σχέδιο της επίθεσης σε σιδηροδρομική γραμμή των ΗΠΑ, ανακαλύφθηκε σε χειρόγραφες σημειώσεις στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με την αναφορά των αρρμόδιων αμερικανικών αρχών.

Η αναφορά επισημαίνει ακόμα πως η Αλ-Κάιντα σχεδίαζε να εκτροχιάσει ένα τρένο, ώστε να οδηγηθεί στο κενό.

Ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε ότι τα κείμενα αποκαλύπτουν την πρόθεση για διενέργεια τρομοκρατικών χτυπημάτων σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και μάλιστα σε ειδικές ημερομηνίες, όπως η 11η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν απλά μια συμβολική φιγούρα αλλά συνέχιζε να σχεδιάζει και να οργανώνει επιθέσεις.

Η CIA κατασκόπευε για μήνες τον Μπιν Λάντεν

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), διατηρούσε για μήνες μυστικό κρησφύγετο στην πόλη Αμποταμπάντ, από το οποίο και παρατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις κινήσεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, σύμφωνα και με πηγές στους στενούς κύκλους του Πενταγώνου, δημοσιοποίησε ότι ένας μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA είχε εγκατασταθεί μυστικά και παρακολουθούσε για αρκετούς μήνες την έπαυλη όπου είχε καταφύγει ο Άραβας τρομοκράτης, συλλέγοντας πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.

Η επιχείρηση κατασκοπίας του Λάντεν ήταν τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου εποπτείας που βρισκόταν σε διεκπεραίωση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στόχευε στον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Εφόσον αυτό θα συνέβαινε τότε ο η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα θα απευθυνόταν στο Κογκρέσο και θα ζητούσε την έγκριση ειδικού κονδυλίου για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση που θα απέφερε το επιθυμητό για τις ΗΠΑ αποτέλεσμα.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags