Facebook Pixel Είναι ο Στρος Καν «παρθένα»;
Life
| 2011-05-06 16:10:00

Είναι ο Στρος Καν «παρθένα»;

Είναι ο Στρος Καν «παρθένα»;

Η Μαρίας Δεναξά γράφει για την αγανάκτηση του κόσμου, που έχει την αίσθηση ότι διαπράχθηκε «συνωμοσία» πίσω από την πλάτη του, πολύ πριν η Τρόικα και η κυβέρνηση τον καλέσουν επίσημα να σηκώσει -μονόπαντα για αρκετούς- τον σταυρό της κρίσης.

«Παρακολουθώ από μακριά τον κακό χαμό που προκαλεί στην Ελλάδα το νέο απόσπασμα της συνέντευξης του Στρος Καν για «υπόγειες συζητήσεις» από το Νοέμβριο του 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να προετοιμαστεί η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, όταν την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός μας παραμύθιαζε πως λεφτά υπάρχουν…

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα διαδικτυακά φόρουμ συζητήσεων θα καταγράψει αρκετή οργή και αγανάκτηση από τον απλό κοσμάκη που έχει την αίσθηση ότι διαπράχθηκε «συνωμοσία» πίσω από την πλάτη του, πολύ πριν η Τρόικα και η κυβέρνηση τον καλέσουν επίσημα να σηκώσει – μονόπαντα για αρκετούς- τον σταυρό της κρίσης.

Ο κόσμος, λοιπόν, τα βάζει με την κυβέρνηση… και η κυβέρνηση με ποιόν; Μα, με τον Στρος Καν φυσικά! H γνωστή επικοινωνιακή συνταγή! Μετά την ψυχρολουσία του δ/ντή του ΔΝΤ, άκουσα ένα σωρό ανοησίες – κατ’ εμέ – για τους λόγους που ο Στρος Καν είπε ό,τι είπε. Αρκετά κυβερνητικά στελέχη αναρωτήθηκαν «γιατί τώρα». Κάποια είπαν ότι ο Στρος Καν δεν είναι «παρθένα» και τον κατηγόρησαν ότι θέλει να «βγάλει» από πάνω του την Ελλάδα, επειδή δέχεται επιθέσεις στη Γαλλία και αυτό βλάπτει την εικόνα του, τη στιγμή που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας.

Κι αν δεν είναι έτσι; Χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορός του (άλλωστε, δεν τον ξέρω, δεν με ξέρει) ας βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους. Η συνέντευξη έγινε σε ανύποπτο χρόνο, όταν το γαλλικό κανάλι Canal+ θέλησε μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που γυριζόταν επί 12 μήνες να καταγράψει το έργο του. Στόχος ήταν να αναδείξει το πόσο αξιόλογος πολιτικός είναι και πόσο πετυχημένος στην θέση του δ/ντή στο ΔΝΤ. Όπως μου ανέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον του επέλεξε να αναφερθεί στην Ελλάδα επειδή τη στιγμή των γυρισμάτων είχε στα χέρια του το πακέτο για τη διάσωση της χώρας μας, το οποίο είχε πολλές ιδιομορφίες. Αφήστε που ήταν η πρώτη φορά που το ΔΝΤ διαχειριζόταν τέτοια κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν προβλήθηκε δε το ντοκιμαντέρ, τον περασμένο Μάρτιο, κανένα γαλλικό Μέσο δεν έδωσε σημασία στα λεγόμενά του για την Ελλάδα, ενώ το επίμαχο σημείο δεν μεταδόθηκε ποτέ γιατί κόπηκε στο μοντάζ. Βασικά, όλοι ενδιαφέρονταν εδώ στη Γαλλία, για το αν θα αποκαλύψει τις προθέσεις του για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας…τόσο απλά! Από την άλλη οι Γάλλοι, σας διαβεβαιώ, δεν είναι τόσο ανόητοι για να τους τουμπάρουν τέτοιες δηλώσεις με αντάλλαγμα την ψήφο τους! Το αντίθετο μάλιστα…

Όσο για το αν ο Στρος Καν είναι «παρθένα» ή όχι, θα απαντούσα πως δεν είναι. Ας μην ξεχνάμε πως «αθώα περιστερά» δεν είναι κανένας πολιτικός είτε Γάλλος, είτε Αμερικανός, είτε Έλληνας. Τώρα, αν η αποκάλυψη έγινε εσκεμμένα, το μόνο που θα μπορούσα να φανταστώ είναι ότι το έκανε για να χτυπήσει τα καμπανάκια μιας αλήθειας που είναι «μαλώτρα», μπας και ιδρώσει το αυτί κανενός εκεί κάτω στην Ελλάδα. Και ποια είναι αυτή η αλήθεια;

Αυτή που κάθε μέρα καταγράφει ο διεθνής Τύπος, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, όλα παραμένουν στον αέρα ελλέιψει συντονισμού. Γι’ αυτό ο Στρος Καν «κάρφωσε» τόσο χοντοκομμένα το «φίλο» του το Γιώργο…».

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags