Facebook Pixel «Στελέχη του Δήμου Αθηναίων με πίεζαν να δώσω μίζες»
Life
| 2011-07-23 18:14:00

«Στελέχη του Δήμου Αθηναίων με πίεζαν να δώσω μίζες»

«Στελέχη του Δήμου Αθηναίων με πίεζαν να δώσω μίζες»

Επιχειρηματίας κατήγγειλε εκβιασμό από στελέχη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων.

«Με πίεζαν εξοντωτικά να τους δώσω μίζες. Είχαν έρθει στην επιχείρησή μου στην Αυλίδα και είχαν συμπεριφερθεί σε μένα και τους εργαζόμενους με ανάρμοστο τρόπο. Μου έλεγαν ότι αν δεν δώσω χρήματα δεν έχω καμιά ελπίδα να κερδίσω τον διαγωνισμό - ύψους περίπου 600.000 ευρω - για την προμήθεια ετοίμων φαγητών στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων».

Πρόκειται για αποσπάσματα από τις διαδοχικές καταθέσεις που έδωσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ο 45χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας τροφίμων που κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον πρόεδρο, τον διευθυντή και έναν στενό συνεργάτη του προέδρου του ιδρύματος Αστέγων, προκειμένου να τους καταβάλλει μίζες για 1.500 πιάτα φαγητό που δίνονται κάθε βραδυ στους «κλοσάρ» των Αθηνών.

Βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι ο - ήδη παραιτηθείς - 50χρονος πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) που είναι υπάλληλος σε κρατικό νοσοκομείο και πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων. Ακόμη είναι γενικός σύμβουλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με τομέα ευθύνης την Ψυχική Υγεία και την Πρόνοια. Επίσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν εκλεγμένος σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα της Αθήνας και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλησης. Είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Γιώργου Καμίνη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση.

Επίσης για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ο διευθυντής του ΚΥΑΘΑ που είναι υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων τα τελευταία 28χρόνια, κι όπως έλεγε στέλεχος του Δήμου «ποτέ δεν υπήρχε καμιά υπόνοια διαφθοράς σε βάρος του και τον θεωρούσαμε εξαιρετικό υπάλληλο». Τρίτος κατηγορούμενος είναι ένας συνεργάτης του Προέδρου που ήταν παράλληλα και συνάδελφός του στο νοσοκομείο που εργάζεται.

Διαγωνισμοί για τη σίτιση

Το Κέντρο Υποδοχής πραγματοποιεί διαγωνισμούς για την προμήθεια των έτοιμων φαγητών που προσφέρονται στους αστέγους - πρωί και βράδυ - στους οποίους συμμετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρείες catering. Οπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου, «ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία για παρατυπίες σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία είχαν συσταθεί δύο επιτροπές. Μια που ορίζει τους όρους τους κι άλλη μία για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων των εταιρειών που προμηθεύουν τα έτοιμα φαγητά στον Δήμο. Υπολογίζεται ότι συνολικά τα μηνιαία κέρδη μιας εταιρείας ετοίμων φαγητών από αυτή την προμήθεια είναι περίπου 60.000 ευρώ».

Τρία σημεία αιχμής

Τρία ήταν τα σημεία αιχμής στις καταθέσεις του 45χρονου επιχειρηματία που κατήγγειλε το σκάνδαλο. Πρώτον ότι τα τρία στελέχη του ΚΥΑΔΑ του είχαν ζητήσει 10.000 ευρώ προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρεία του στον εν εξελίξει νέο διαγωνισμό. Δεύτερον γιατί φέρεται να του ζητούσαν μίζα περίπου 40.000 ευρώ προκειμένου να αποδεσμευθεί ποσό περίπου 406.000 ευρώ που όφειλε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος συνέχιζε να παραδίδει τους τελευταίους μήνες φαγητά, χωρίς να πληρώνεται. Τρίτο σημείο είναι η καταγγελία του επιχειρηματία ότι κακώς ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ συμμετείχε και στις επιτροπές ελέγχου των επιχειρήσεων.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ «παρακολουθώ εντυπωσιασμένος τις εξελίξεις. Το Ιδρυμα Αστέγων αξίζει καλύτερης τύχης».

Πηγή: Tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags