01/08/11 - 16:57

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα
45.107views

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα ξεκινά ο δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο της πόλης «Αγγιζώο» και την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης.

Η προσπάθεια έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και την προστασία της φύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, η διοίκηση του δήμου Κοζάνης θα τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες σε γειτονιές της πόλης, ενώ θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων σχετικά με την εφαρμογή του νόμου περί συλλογής των περιττωμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, στην πόλη κυκλοφορούν περίπου 150 αδέσποτα -θύματα της οικονομικής κρίσης καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα συντηρήσουν και τα αφήνουν ελεύθερα στους δρόμους- τα οποία θα πρέπει να συλλεχτούν, να εμβολιαστούν και να στειρωθούν.

Με βάση ανεπίσημα στοιχεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ξεπερνούν τις 80.000 τα εγκαταλελειμμένα αδέσποτα στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, περιστατικό επίθεσης σκύλου σε άνθρωπο σημειώθηκε πρόσφατα στην πλατεία Καρατάσου στη Βέροια.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ή χωρίς φύλαξη ζώα είναι έντονο και το κυνοκομείο της πόλης έχει γεμίσει. Η διοίκηση του δήμου Βέροιας καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στις γειτονιές ώστε να περισυλλέγονται.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ