Facebook Pixel Τα 17 έφτασαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Life
| 2011-08-08 23:24:00

Τα 17 έφτασαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τα 17 έφτασαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων τέσσερα από τον Μαραθώνα Αττικής, έχουν διαγνωστεί εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού. Από αυτά δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. Επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2010.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) από τις αρχές Αυγούστου έως τον Νοέμβριο του 2010 είχαν διαγνωστεί συνολικά 262 περιστατικά, από τα οποία 191 ήταν σοβαρά με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) ενώ τα 71 είχαν ήπια συμπτώματα (κυρίως εμπύρετο νόσημα).

Η νόσος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους (όλοι υπερήλικα άτομα με υποκείμενα νοσήματα).

Πάντως, ο επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λοιμωξιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο Βήμα εμφανίζεται καθησυχαστικός. Όπως αναφέρει μόνο το 1% των ανθρώπων που έχει μολυνθεί εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα και απαιτείται νοσηλεία. «Περίπου 19% μπορεί να εμφανίσει πυρετό ενώ το υπόλοιπο 80% δεν θα μάθει ποτέ ότι μολύνθηκε από τη νόσο διότι δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα», εξηγεί ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags