Facebook Pixel Οι πεντάμορφες και τα τέρατα του ελληνικού τουρισμού
Life
| 2011-08-10 11:00:00

Οι πεντάμορφες και τα τέρατα του ελληνικού τουρισμού

Οι πεντάμορφες και τα τέρατα του ελληνικού τουρισμού

Σκουπίδια βουνό στα Λάμυρα, έναν από τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της Άνδρου και της Ελλάδας όλης, πλάι στα σπίτια των καραβοκύρηδων, τα αρχοντικά των Καϊρηδων, των Γουλανδρήδων, και του Εμπειρίκου.

Το άρθρο της Ειρήνη Νικολοπούλου στο aixmi.gr:

Σκουπίδια δίπλα στα τρεχούμενα νερά, τις πέτρινες βρύσες του περασμένου αιώνα και τις αυλές με τα πολύχρωμα λουλούδια που μοσχοβολούν.

********************************

Θέα από τα Λάμυρα στη Χώρα. Αυλή με λουλούδια ή χορευτικό. Σε νεοκλασικό τα Λάμυρα. Εκεί δίνονταν οι χοροί και γιόρταζαν οι καπεταναίοι όταν επέστρεφαν από τα ταξίδια τους. Τα Λάμυρα έχουν κάτι από Ελβετία, κάτι από Μόντε Κάρλο και Ανδριώτικη φινέτσα. Μακριά από τη βουή της Χώρας, στην κατάφυτη πλαγιά, ένας οικισμός κόσμημα όπου παραθέριζαν οι προύχοντες.

***************************************

Αντίπαρος. Την ανακάλυψε το Hollywood, περνούν το μήνα το μέλιτος οι πρίγκιπες του Μονακό, τη λατρεύει η ψαγμένη νεολαία. Ανεβείτε στο Σπήλαιο, απολαύστε τη θέα στο Αιγαίο, κατεβείτε στον Αϊ Γιώργη, μια ανάσα από το Δεσποτικό, ένα ακόμη νησάκι – ανακάλυψη. Περιπλανηθείτε στο ένα και μοναδικό στενοσόκακο και θυμηθείτε ότι εδώ γυρίστηκε η Μανταλένα.

**********************************

Santa Maria της Πάρου. Παναγιά μου Εκατονταπυλιανή. Βοήθα Παναγιά μου να μαζευτούν τα σκουπίδια από τη στροφή της μικρής Σάντα Μαρίας, μιας από τις ωραιότερες τυρκουάζ παραλίες της γης. Ευχαριστώ Madonna Santa Maria de la Paros

********************************

Λάγγερη. Παραλία της Πάρου. Αμμουδιά και τοπίο εξωτικό. Μαγική. Χωρίς ομπρέλες, χωρίς φωνές, με αμμόλοφους και κέδρους. Με «πονηρή» πρόσβαση, γνωστή στους λίγους. Με νερά crystal clear, απέραντο μπλε. Εκεί και ο γλύπτης του πέλματος, έπλασε πάνω στην αμμο του τέλειου Ελληνικού καλοκαιριού.

**************************

Σπέτσες. Αρχοντική και κλασσική. Μοντέρνα και φινετσάτη. Έγινε ξανά trendy, κάτι το ανακαινισθέν Ποσειδώνιο, κάτι ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνα, κάτι τα ποδήλατα. Ωραίες παραλίες, με πεύκα, και ας κάηκαν χιλιάδες, ξαναζωντάνεψε το πράσινο του νησιού, σμαράγδι του Αργοσαρωνικού, ρομαντικό, για 60’s διακοπές και βόλτες με τα αμαξάκια. Η φωτογραφία που πήρα με συγκινεί γιατί μου θυμίζει τη μητέρα μου – και όλες τις μαμάδες – που σε μεγάλη ηλικία φορούσαν τα καπελάκια τους και έκαναν το μπάνιο τους – πριν τις 12 παρακαλώ – λέει ο γιατρός.

*************************

Κόστα. Μόλις πατάς το πόδι σου από τις Σπέτσες απέναντι. Πελοπόννησος. Πόσο με πονάει αυτή η καταστροφή της υπέροχης Κόστας. Σαν λαβωμένη νιώθω εγώ, η Ερμιονίτισσα, που τη γνωρίζω από παιδί. Εξ’ ίσου αρχόντισσα με τις Σπέτσες, τη στόλισαν με άκομψα parkings, παρατημένα αυτοκίνητα και τόνους σκουπιδιών.

**********************************************

Βοϊδοκοιλιά. Μένεις άναυδος. Ίσως μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες διεθνώς. Απόλυτα στρογγυλή. Σαν βοϊδοκοιλιά. Όσο κακόηχο το όνομά της, τόσο καλή η ανάμνησή της. Once at βοϊδοκοιλιά, δεν την ξεχνάς ποτέ. Νερά διάφανα, χρώματα του ονείρου, αμμουδιά σαν από καρτ ποστάλ, βυθός και περιβάλλων χώρος με το επιβλητικό βράχο από τη μια πλευρά και το επίπεδο… «σβήσιμο» του κύκλου από την άλλη σε …στέλνει. Μην τη χάσετε.

**************************

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς. Η τέλεια παραλία. Και ο τέλειος νεοέλληνας, με την τζιπ – ούρα του πάνω στην άμμο. Γιατί καλέ μου άνθρωπε που θα φώναζε και ο αξέχαστος Θανάσης… Γιατί πατάς με το 4κίνητο πάνω στην πεντακάθαρη αμμουδιά; Ένα πάρκινγκ, τόοοσο με το συμπάθειο, υπάρχει ακριβώς στην είσοδο της ονειρικής παραλίας. Εσύ εκεί, σαν τέρας του Λοχ Νες ξεπροβάλεις, μαρσάρεις και βγάζεις και το μαγιώ σου πίσω από τη Τζιπ – ούρα. Βρε σα δεν ντρέπεσαι!

**************************************

Αν έχετε βαρεθεί τη Μύκονο, έχετε αγανακτήσει από την πολυκοσμία, τον αδιαπέραστο περιφερειακό, την ακρίβεια και την παρέλαση «φουσκωτών» και εγκληματικότητας, ίσως ο Άγιος Γιάννης, μεγάλη η χάρη του, εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα της πάλαι ποτέ κυκλαδίτικης δόξας. Ακριβώς απέναντι από τη Δήλο έχει το συγκλονιστικότερο ηλιοβασίλεμα, μεγέθη ακόμα ανθρώπινα σε παραλίες ενώ τα σπίτι δεν είναι το ένα πάνω στο άλλο.

**************************************

Ποιος είπε ότι η Μύκονος δεν έχει το δικό της «λεκέ»; Σκουπίδια, διάσπαρτα μάλιστα και στο ακριβότερο, κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων. Τόσος δα ο Άγιος Γιάννης, ναααα τα σκουπίδια του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags