Facebook Pixel Τότε που ξεκίνησε η κατρακύλα!
Άλλα Σπορ
| 2011-08-12 13:15:00

Τότε που ξεκίνησε η κατρακύλα!

Τότε που ξεκίνησε η κατρακύλα!

Από νωρίς το πρωϊ σάς έχουμε υπενθυμίσει τι έγινε σαν σήμερα στις 12 Αυγούστου 2004. Αναφερόμαστε στην περιβόητη υπόθεση με το τροχαίο του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου.

Ένα τροχαίο που είχε συνέπεια να μην γίνουν τα αντιντόπινγκ τεστ που ήθελε η ΔΟΕ. Κι έτσι η χώρα εκτέθηκε διεθνώς, ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ σε αθλητικό επίπεδο.

Η ιστορία αυτή απέκτησε διαστάσεις σκανδάλου εκείνα τα δραματικά 24ώρα. Μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας, η διοργάνωση καπελώθηκε από το τροχαίο, το ΚΑΤ, τους κανονισμούς αντιντόπινγκ, τις πειθαρχικές επιτροπές της ΔΟΕ κι εν τέλει από την παράδοση των διαπιστεύσεων των δυο αθλητών και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου.

Δυστυχώς, όμως, αυτές τις οσμές σκανδάλου ακολούθησαν άλλες πολύ χειρότερες. Και μιλάμε για το γεγονός ότι ενώ φτάσαμε αισίως στο 2011, ακόμα δεν έχει βγει τελεσίδικη απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια για το τι συνέβη τελικά εκείνη την μέρα. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν με εφτά χρόνια καθυστέρηση οι τρείς εμπλεκόμενοι, αλλά το εφετείο δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Και κανείς δεν ξέρει αν οι αρχικές πείνες θα παραμείνουν, θα μειωθούν ή ακόμα κι αν πέσουν.

Κάτι άλλο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι ο ελληνικός αθλητισμός είχε στη συνέχεια να ασχοληθεί με πολύ σημαντικότερα προβλήματα. Ενώ, δηλαδή, στην περίπτωση της 12ης Αυγούστου δεν είχαμε κάποιο θετικό δείγμα αλλά αποφυγή ελέγχου, στην συνέχεια η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε από μαζικά κρούσματα για τα επόμενα χρόνια σε πολλά αθλήματα.

Η αφετηρία, λοιπόν, για πολλές από τις ανατροπές στο σκηνικό του ελληνικού αθλητισμού έγινε σαν σήμερα, πριν από μια εφταετία. Τότε το ποτήρι ξεχείλισε κι από εκείνη τη στιγμή και μετά τα πράγματα μέρα με τη μέρα άρχισαν να γίνονται χειρότερα. Η κατρακύλα σε όλα τα επίπεδα δεν είχε τελειωμό και ο ελληνικός αθλητισμός, σε συνδυασμό και με την κρίση στην οικονομία, έπαψε να είναι τόσο εντυπωσιακά ανταγωνιστικός όσο ήταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έρχεται κι άλλο χαστούκι στον ελληνικό αθλητισμό;

Δεν βάζουμε μυαλό τελικά...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags