Facebook Pixel Τσάμπα οι θαυμασμοί και τα εγκώμια
Life
| 2011-08-17 14:09:00

Τσάμπα οι θαυμασμοί και τα εγκώμια

Τσάμπα οι θαυμασμοί και τα εγκώμια

ΣΕ κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα. Αυτά τη Δευτέρα. Ανήμερα της Παναγίας. Κυριακή βράδυ παραμονή, στην επαρχία υπήρχαν κρασοκατάνυξη, κλαρίνα και ψητή γουρουνοπούλα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Οι μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης συνδυάζονται με γλέντια. Οπως το Πάσχα. Οχι σαν τα κορόιδα τους μουσουλμάνους που μένουνε νηστικοί με το ραμαζάνι. Πρώτη και καλύτερη όπως πάντα στο να δώσει το παράδειγμα η πολιτική ηγεσία.

Να πάει στην εκκλησία ν' ανάψει ένα κερί. Ο Παπούλιας στην Πρέβεζα, ο Γιωργάκης στη Σκιάθο κι ο Σαμαράς στην Παναγία τη Σουμελά. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθύνει κάλεσμα για ομόνοια και σύμπνοια στον κοινό αγώνα: «Ολοι ενωμένοι, για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο Πάγκαλος είπε «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ο Παπούλιας λέει «όλοι μαζί να κάνουμε δίαιτα». Λες και η κρίση ήτανε Θεού θέλημα που έπρεπε σώνει και καλά να συμβεί και θα την περάσει ο κοσμάκης. Από πού κι ως πού, όμως, «όλοι ενωμένοι»; Και αυτοί που τα φάγανε και αυτοί που είναι άνεργοι και δεν έχουνε να φάνε; Τέλος πάντων. Ο κάθε λαός τραβάει αυτά που του αξίζουν. Σαν μπαλόνι ξεφούσκωσε το κίνημα των αγανακτισμένων (φωτό). Τσάμπα οι θαυμασμοί και τα εγκώμια. Οτι η πλατεία ήταν γεμάτη κι ο λαός έδινε βροντερό «παρών» κι έδειχνε τη δύναμή του. Παπάρια μάντολες.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς που μαζευόντουσαν στις πλατείες ήταν ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων. Κι ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ. Απογοητευμένοι όχι από το πολιτικό σύστημα, αλλά από τα κόμματα που ψηφίζουν. Το λέγανε μάλιστα φόρα παρτίδα στις κάμερες: Ο Αντρέας ήταν ο καλός Παπανδρέου. Ο γιος του, ο Γιωργάκης, είναι ο κακός. Ο Αντρέας ήτανε ο καλός που έδινε στον κόσμο. Ενώ ο Γιωργάκης τα παίρνει πίσω. Αυτή ήταν η πολιτική ανάλυση της πλατείας.

Η επιστροφή στο «Τσοβόλα, δώστα όλα». Και στην ούγια, ολίγον ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή: Για την πατρίδα και τους πατριώτες. Με τα ΜΜΕ να μην κρύβουν τον θαυμασμό τους. Οτι το κίνημα των αγανακτισμένων είναι έξω και πάνω από τα κόμματα. Ποια κόμματα, δηλαδή, θα μπορούσαν να το καθοδηγήσουν; Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία; Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν ότι δεν τους καθοδηγούσε η Αριστερά.

Ετοιμάζουν συγκέντρωση μέσω Facebook

ΛΕΣ κι έχει υπάρξει ποτέ κίνημα χωρίς οργάνωση, χωρίς ιδεολογία και χωρίς στόχο. Ετσι στην τύχη αέρα πατέρα. Μαζευόμαστε, τραγουδάμε τον εθνικό ύμνο, όπως το 2004 που πήραμε το Γιούρο, ρίχνουμε και δυο φάσκελα στη Βουλή κι επιτελέσαμε το επαναστατικό μας καθήκον.

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Και τι έμεινε τελικά απ' όλη αυτήν την ιστορία; Απολύτως τίποτα. Κάτι τσαντίρια με κάτι ρεμπεσκέδες είχανε ξεμείνει στο τέλος, μέχρι που φύγανε κι αυτά. Και η αφέλεια, η σκοπιμότητα όσων αποθέωναν το μέγα πλήθος με το μέγα πάθος. Στο ποδόσφαιρο, αντίθετα, οι αγανακτισμένοι δεν τα παρατάνε ποτέ. Και δεν είναι μόνο οι Ηρακληδείς που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στην Εκθεση Θεσσαλονίκης. Πρώτοι απ' όλους στις επάλξεις είναι οι Παναθηναϊκοί.

Μέσω του Facebook, λοιπόν, οργανώνεται συγκέντρωση στις 7 Σεπτεμβρίου. Στη μία το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Μότορ Οϊλ. Για να διαδηλώσουν εναντίον του Βαρδινογιάννη (φωτό). Σε σχέση βέβαια με τη συγκέντρωση στο Ζάπειο το 2008, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Ακόμα υπάρχουν στους τοίχους των βορείων προαστίων τα συνθήματα: «Τζίγγερ πούλα». «Τζίγγερ φύγε». Ο Πλυτάς είχε φροντίσει να τα γράψουνε.

Οταν έγινε η συμφωνία με την ΠΕΚ, δεν φρόντισε να τα σβήσουνε. Λες και ήξερε ότι θα ξαναγίνουνε επίκαιρα και θα ξαναχρειαστούνε. Το 2011, όμως, δεν έχει καμία σχέση με το 2008. Τότε υπήρχε ο μέγας σωτήρας, Ανδρέας Βγενόπουλος. Τώρα έχει γίνει άφαντος κι όποιος τον βρει κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Από πού να φύγει ο Τζίγγερ, όταν δεν είναι πλέον στον Παναθηναϊκό; Και σε ποιον να πουλήσει, όταν δίνει τις μετοχές τσάμπα και δεν τις παίρνει κανείς; Η συγκέντρωση, πάντως, θα έχει το ενδιαφέρον της. Σχετικά με τον Τζίγγερ. Οσοι πιο πολλοί είναι κι όσο πιο πολλοί τον βρίζουνε τόσο λιγότερα λεφτά θα βάλει όταν χρειαστεί. Χαίρετε.

Πρόβλημα υπάρχει όταν έχεις λεφτά

ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ μια ματιά στα πρωτοσέλιδα βλέπεις δύο ειδήσεις που κουτουλάνε μεταξύ τους. Η μία λέει ότι ο Αδαμίδης (φωτό) ψάχνει λεφτά για να ξοφλήσει τους παίχτες και η άλλη ότι θα δοθούν 550 χιλιάρικα γιούρο για δύο ακόμα μεταγραφές. Ποια από τις δύο ισχύει; Αν τελικά σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βρει το μισό εκατομμύριο ο Σταύρακας, πού θα το διαθέσει; Για να δώσει έναντι στους παλιούς ή για να πάρει δύο καινούργιους; Τέτοια ζητήματα όμως στην ΑΕΚ δεν υφίστανται. Πρόβλημα υπάρχει όταν έχεις τα λεφτά. Οταν δεν έχεις και δεν πρόκειται να τα βρεις ποτέ, βάζεις όσες υποχρεώσεις γουστάρεις. Οσο περισσότερα χρωστάς, άλλωστε, τόσο καλύτερο πρόσωπο έχεις στην πιάτσα. Αν χρωστάς λίγα είσαι μπατίρης και φτωχομπινές. Αν χρωστάς πολλά, αν μη τι άλλο, εμπνέεις σεβασμό.

Της δίνεται νέα ευκαιρία με το άρθρο 99

ΚΑΘΕ μέρα όμως που ξημερώνει είναι μια καινούργια μέρα. Διαβάζοντας τον κυριακάτικο Τύπο βλέπεις το ρεπορτάζ για την έξαρση των πτωχεύσεων. Πάνω από τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση τους τρεις τελευταίους μήνες να υπαχθούν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Κι αν πάει έτσι η δουλειά μέχρι το τέλος του έτους οι επιχειρήσεις θα φτάσουν τις 15.000. Τα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις κάνουν χρυσές δουλειές. Οποια επιχείρηση μπει στο άρθρο 99 σταματάει να πληρώνει φόρους και δάνεια. Ταυτόχρονα απολαμβάνει ασυλία για το αξιόποινο των αδικημάτων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και καθυστέρηση πληρωμών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Και για την ΑΕΚ και γενικότερα για το ποδόσφαιρο. Μετά το άρθρο 44 η μεγάλη ευκαιρία του άρθρου 99. Πτωχεύουμε, δεν χρωστάμε πλέον πουθενά, μηδενίζει το κοντέρ και φτου κι απ' την αρχή.

Oι καλύτερες μεταγραφές μας είναι η αισιοδοξία και το πείσμα που έχουμε αποκτήσει.

-Mανόλο Xιμένεθ

ΕΡΩΤΗΣΗ: H ποδοσφαιρική ομάδα της Παλέρμο θέλει τον Tζόρβα ή του μπιτς σόκερ;

Ο Παντελή λειτουργεί σαν πρόεδρος

ΣΤΗΝ Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Ανδρέας Παντελή. Για να συντονίσει με τους νομικούς τον δικαστικό αγώνα του Ηρακλή. Ταυτόχρονα έχει ήδη στείλει επιστολή στη Super League, ζητώντας να μετατεθεί η έναρξη του πρωταθλήματος και απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα στραφεί δικαστικά εναντίον της. Απορία: Πώς υπογράφει ο Παντελή σαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής; Εχει συγκληθεί γενική συνέλευση της ΠΑΕ κι έχει τηρηθεί το οκταήμερο; Εχουν γίνει εκλογές κι έχει συγκροτηθεί σε σώμα νέο ΔΣ; Κι έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ για να έχει ο Παντελή δικαίωμα υπογραφής; Μήπως το έγγραφο είναι για τα σκουπίδια;

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags