Facebook Pixel Παίζουν με τα νεύρα τους
Life
| 2011-08-18 15:33:00

Παίζουν με τα νεύρα τους

Παίζουν με τα νεύρα τους

Μέχρι τις 29 Αυγούστου παίρνει παράταση η αγωνία των υποψηφίων, αφού τότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 8.000 υποψήφιοι με βαθμολογίες κάτω των 10.000 μορίων θα μπουν στα ΤΕΙ, ενώ εκτιμάται πως 3.000 θέσεις θα μείνουν κενές.

Επίσης τα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως τα ιατρικά, πολυτεχνικά, νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και ακόμη περισσότερο της περιφέρειας θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους.

Εν τω μεταξύ οι βάσεις θα ανέβουν στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικές βάσεις κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η φετινή είναι η πρώτη χρονιά που θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.

Τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος στις 12 Σεπτεμβρίου. Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε "πολύ δύσκολη" τη νέα σχολική χρονιά διαβεβαιώνοντας πάντως ότι «όλα είναι υπό έλεγχο» από πλευράς υπουργείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, φέτος θα συνταξιοδοτηθούν 6.000 εκπαιδευτικοί και θα προσληφθούν 600 όπως επιβάλλεται από την αναλογία μια πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις με βάση τις δανειακές υποχρεώσεις του κράτους.

Για τα σχολικά βιβλία, η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αναφέροντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εκτύπωση από τον ΟΕΔΒ με στόχο στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, να διανεμηθούν στους μαθητές τα βασικά βιβλία. Τα τεύχη που δεν είναι απαραίτητα στην έναρξη της χρονιάς θα έχουν μοιραστεί στους μαθητές έως το τέλος του μήνα.

Η υπουργός ανακοίνωσε επίσης την πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών σε 180 σχολεία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο τεχνολογικό λύκειο, καλώντας γονείς και μαθητές να ενημερωθούν από το διαδίκτυο και από τους καθηγητές γι' αυτό το νέο σχολείο.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags