Facebook Pixel "Κατεβάζει ρολά" ο τουρισμός
Life
| 2011-08-18 16:44:00

"Κατεβάζει ρολά" ο τουρισμός

"Κατεβάζει ρολά" ο τουρισμός

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Αυγούστου προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού και την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Προύτζος, το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.

Ο κ. Προύτζος υποστήριξε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στις συνηθήκες απασχόλησης των εργαζομένων στον τουρισμό, οι οποίοι υφίστανται, στην υγεία τους, τις ίδιες επιπώσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά τις μυοσκελετικές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους σερβιτόρους, τις υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες εκτίθενται οι μάγειροι και τα χημικά που εισπνέουν οι καμαριέρες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκταση της ανασφάλιστης εργασίας και κατήγγειλε ότι από τους 550.000 εργαζομένους στον κλάδο, υπάρχουν 130.000 ανασφάλιστοι στον τομέα του επισιτισμού και 98.000 στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η απεργία να θεωρηθεί ως «σαμποτάζ» στον τουρισμό -που θεωρείται «βαριά βιομηχανία» της χώρας- ο κ. Προύτζος χαρακτήρισε το επιχείρημα ως «κινδυνολογία» και προέβλεψε μικρή συμμετοχή στην απεργία, εξαιτίας της ενδεχόμενης ενεργοποίησης «απεργοσπαστικών», όπως τους αποκάλεσε, μηχανισμών και της εν γένει κατάστασης, η οποία επικρατεί στον κλάδο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags