19/08/11 - 23:53

Ανακάλυψαν νέο φάρμακο που σκοτώνει τον ιό του AIDS

Ανακάλυψαν νέο φάρμακο που σκοτώνει τον ιό του AIDS
24.907views

Τον δρόμο για τη θεραπεία του AIDS ανοίγει ένα νέο φάρμακο που κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα του ιού σε άτομα που έχουν μολυνθεί! Ισπανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία στην ουσία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτίθεται στον ιό HIV.


Επιστήμονες σε κλινική της Βαρκελώνης δοκίμασαν το πολλά υποσχόμενο σκεύασμα σε είκοσι τέσσερις ασθενείς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη παρουσίασε σημαντική μείωση στα επίπεδα του ιογενούς φορτίου, στον αριθμό δηλαδή των μορίων του ιού ανά κυβικό χιλιοστό αίματος.

Οπως αναφέρουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα, πρόκειται για το πρώτο σκεύασμα που σημείωσε τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς τα προηγούμενα είχαν παρουσιάσει θετικές επιδράσεις μόνο στο 30% των ασθενών. Επίσης η νέα μέθοδος που ανακάλυψαν οι Ισπανοί ερευνητές είχε εξατομικευμένη μορφή. Δηλαδή το σκεύασμα που παρασχέθηκε στον κάθε ασθενή είχε παρασκευαστεί από τα δενδριτικά κύτταρα του ιδίου. Τα συγκεκριμένα κύτταρα παίζουν ρόλο-κλειδί στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς στην ουσία επανεκπαιδεύουν τον οργανισμό στο πώς θα επιτίθεται στον ιό.

Η παρασκευή του φαρμάκου μάλιστα κόστισε, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, λιγότερο από την προτεινόμενη θεραπεία, αφού το σκεύασμα κόστισε 3.000 ευρώ, ενώ η αξία των φαρμάκων που χρησιμοποιούν οι ασθενείς σήμερα ανέρχεται στα 8.000 ευρώ. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι ειδικοί είναι ακόμα σε θέση να μιλούν για θεραπεία που θα αντικαταστήσει την αντιρετροϊκή αγωγή φαρμάκων. Πρόκειται για ένα δρόμο μακρύ, όπως λένε μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ωστόσο τα ευρήματα της έρευνάς τους αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον τώρα πια κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: espressonews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ