Facebook Pixel Επιστροφή στις πλατείες
Life
| 2011-08-21 13:23:00

Επιστροφή στις πλατείες

Επιστροφή στις πλατείες

Έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτες συναντήσεις, οι οποίες έχουν οργανωτικό χαρακτήρα, αλλά όλα θα κριθούν από το κρίσιμο ραντεβού για το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών και τη φυσιογνωμία του κινήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου.

Από σήμερα η πλατεία Συντάγματος έρχεται και πάλι στο επίκεντρο των κοινωνικών αντιδράσεων, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία πανεπιστημιακών για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, θα είναι το αντικείμενο της διήμερης ανοιχτής συνέλευσης στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών, ενώ την Τρίτη 23 Αυγούστου προγραμματίζεται η διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Τη σκυτάλη τις επόμενες μέρες παίρνουν οι τοπικές συνελεύσεις που είχαν αναδυθεί τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού, αλλά και οι περιφερειακές πρωτοβουλίες στις άλλες πόλεις.

Με το που θα μπει ο Σεπτέμβρης και συγκεκριμένα στις 3 του μήνα η συγκέντρωση δεν θα έχει μόνον χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική και τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά θα έχει και ένα νέο ζητούμενο, θα καταφέρει το κίνημα να «μπει» σε νέα φαση; Σε μία φάση πολιτικής συγκρότησης με αρχές και προτάσεις. Γι' αυτό το λόγο επελέγη η συγκεκριμένη ημερομηνία, μία ημερομηνία ορόσημο, όπως χαρακτηρίζεται στο τελευταίο ψήφισμα της ανοιχτής συνέλευσης στις 24 Ιουλίου, με δύο παραπομπές, στην εξέγερση του 1843 που οδήγησε στη συνταγματική μοναρχία και στο 1974 με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags