Facebook Pixel Ξορκίζουν τη χρεοκοπία με τηλεδιάσκεψη
Life
| 2011-09-14 19:19:00

Ξορκίζουν τη χρεοκοπία με τηλεδιάσκεψη

Ξορκίζουν τη χρεοκοπία με τηλεδιάσκεψη

Επί τάπητος τίθενται τα επόμενα βήματα για τη στήριξη της Ελλάδας, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν λίγο πριν τις 8, Παπανδρέου, Μέρκελ και Σαρκοζί. Απαίτηση για εφαρμογή όλων των μέτρων χωρίς καθυστερήσεις. Τι επιδιώκει ο πρωθυπουργός

Τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα έχει στις 19:50 το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή, έχοντας απέναντί του μια μεγάλη οθόνη. Σε διπλανή αίθουσα θα βρίσκονται συνεργάτες του, ώστε αν χρειαστεί να παράσχουν πληροφορίες και να βοηθήσουν τη συζήτηση.

Η τηλεδιάσκεψη επρόκειτο να αρχίσει στις 19:00 ακριβώς, ωστόσο αναβλήθηκε για 50 λεπτά, λόγω κωλύματος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί

Προηγήθηκαν τρεις ημέρες πανικού για τις αγορές, με δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Το κλίμα την Τετάρτη ήταν ελαφρώς διαφορετικό, καθώς έγινε αντιληπτό ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις φέρνουν πιο κοντά το ντόμινο στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν επανέλαβαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως η Γαλλία είναι αποφασισμένη "να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα", δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές.

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός επανέλαβαν με μια φωνή την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα", δήλωσε η Πεκρές κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.
Η Γαλλία αναμένεται να απαιτήσει από την Ελλάδα συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος.

Μετά την τηλεδιάσκεψη δεν αναμένονται ανακοινώσεις.

Υπόσχεση για άμεση εφαρμογή των μέτρων

Ο πρωθυπουργός, μετά τις κρίσιμες ώρες που πέρασε η χώρα τα τελευταία 24ωρα, είναι αποφασισμένος να πείσει Μέρκελ και Σαρκοζί ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι έχει συμφωνήσει και θα τηρήσει πιστά το μεσοπρόθεσμο.

Αναμένεται επίσης να θέσει στους συνομιλητές του το ζήτημα της ανάπτυξης. Μετά την τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπεντζαμιν Νετανιάχου.

Πριν λίγη ώρα ξεκίνησε κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι η πορεία με την οποία υλοποιείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να έχει πλήρη εικόνα ενόψει της τηλεδιάσκεψης

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Ηλίας Μόσιαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Παπουτσής, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος.

FT: "Διαβεβαίωση για στήριξη της Ελλάδας"

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα διαβεβαιώσουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην τηλεφωνική διάσκεψη που θα έχουν σήμερα, για τη στήριξή τους στις "σχεδόν υπεράνθρωπες προσπάθειές" του να μεταρρυθμίσει την ελληνική οικονομία και να μειώσει τον δανεισμό της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο.

Ταυτόχρονα, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον ίδιο αξιωματούχο, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί θα προτρέψουν τον κ. Παπανδρέου να επιτύχει μετρήσιμη πρόοδο σχετικά με τις υποσχέσεις της Ελλάδας, σε αντάλλαγμα για την επόμενη δόση του προγράμματος στήριξής της από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η κυρία Μέρκελ επιδίωξε την Τρίτη να καταστείλει τη φημολογία για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτει η εφημερίδα, επέμεινε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη εργάζονται "με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους" για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα προκαλούσε φαινόμενο ντόμινο σε όλη την Ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags