Facebook Pixel Επιδρομή στη Σαντορίνη! (ΦΩΤΟ)
Life
| 2011-09-20 17:56:00

Επιδρομή στη Σαντορίνη! (ΦΩΤΟ)

Επιδρομή στη Σαντορίνη! (ΦΩΤΟ)

Το νησί της Σαντορίνης μπήκε στο στόχαστρο 17 κορυφαίων αθλητών parkour και freerunning, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού τον Οκτώβριο στην κορυφαία παγκόσμια αναμέτρηση “Red Bull Art of Motion” .
 

Σαντορίνη, Οκτώβριος 2011. Η απόκρυμνη καλντέρα, το επιβλητικό ηφαίστειο, ένα ηλιοβασίλεμα παγκοσμίου φήμης και τα χαρακτηριστικά λευκά σπιτάκια, θα συνθέσουν ένα μοναδικό φόντο για τον αγώνα Red Bull Art of Motion, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης .

17 traceurs θα αναμετρηθούν στην πιο «φυσική» πίστα parkour του κόσμου, και μέσα σε 90 δευτερόλεπτα θα κληθούν να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της διαδρομής βάζοντας το δικό τους προσωπικό στίγμα. Με κριτήρια τη δημιουργικότητα, το ρυθμό, το βαθμό δυσκολίας και το στυλ, θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν την τετραμελή κριτική επιτροπή, με στόχο να προκριθούν στον τελικό. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν και για ένα ακόμα έπαθλο το “MINI Sickest Trick Award”, με τo MINI να είναι χορηγός του Red Bull Art of Motion/Greece.

«Το Freerunning είναι πάθος, είναι στάση ζωής. Δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορώ να προσπεράσω...ή τουλάχιστον που δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω. Σίγουρα, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προσπαθήσετε στο σπίτι!», αναφέρει ο Σουηδός Marcus Gustafsson, νικητής του τελευταίου αγώνα στο Ντιτρόιτ.

Ακολουθώντας το format του διαγωνισμού, οι 8 καλύτεροι, θα προσπεράσουν απαιτητικά φυσικά εμπόδια, όπως καμπύλες, κενά και τοίχους, αψηφώντας τη βαρύτητα. Θα εκτελέσουν τολμηρά άλματα, εντυπωσικά tricks και ριψοκίνδυνες αναρριχήσεις με μοναδικό στόχο να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

Ο κορυφαίος Ryan Doyle πριν από ακριβώς ένα χρόνο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για τις ανάγκες της παραγωγής ενός παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ, λέγοντας :«Είναι ο παράδεισος του παρκούρ, το πιο φυσικό τερραίν που μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Θα ήταν φοβερό να μαζευόμασταν εδώ όλοι οι αθλητές για έναν αγώνα.» Και απ΄ότι φαίνεται το όνειρό του πραγματοποιήθηκε.

Ανάμεσα σε αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστεί και ένας πολλά υποσχόμενος εκπρόσωπος της ελληνικής σκηνής, ο 19χρονος Zaza Markoulia, μέλος της ομάδας NSA (No Strings Attached).

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

To Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 και έχει εδραιωθεί ως ο κορυφαίος διαγωνισμός parkour & freerunning παγκοσμίως. Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε διαφορετικές πόλεις κάθε χρόνο και κάθε ένας από αυτούς έχει τα δικά του μοναδικά χρακτηριστικά. Το 2011 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αγώνες στην Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Αγγλία και την Αμερική.

Λίγα λόγια για το parkour

Το Parkour, γνωστό και ως η «Τέχνη της Φυγής», είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη, ασφαλή και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου σε διαφορετικό σημείο, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες ικανότητες. Είναι το Νο1 σπορ στο YouTube με περισσότερα από 20 εκατομμύρια uploads.


Ο όρος Parkour προκύπτει από το Parcours du Combattant, ένα είδος στρατιωτικού αγωνίσματος δρόμου μετ’ εμποδίων. Στο parkour περιλαμβάνονται η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, ενώ ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα: βράχοι, ποτάμια, κλαδιά, πεζούλια, τοίχοι ή κάγκελα. Το parkour καθιερώθηκε από τον David Belle τη δεκαετία του ’80 και ως γενέτειρά του θεωρείται η Lisses, ένα προάστιο του Παρισιού. Εμπνευστής του parkour ωστόσο είναι ο Βιετναμέζικης καταγωγής Raymond Belle.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags