Facebook Pixel Δεύτερη τηλεδιάσκεψη με θυσία μισθών και συντάξεων
Life
| 2011-09-20 22:07:00

Δεύτερη τηλεδιάσκεψη με θυσία μισθών και συντάξεων

Δεύτερη τηλεδιάσκεψη με θυσία μισθών και συντάξεων

Σε εξέλιξη το δεύτερο μέρος της τηλεδιάσκεψης Βενιζέλου-τρόικας. Ποια σκληρά μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Καμία απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης αν δεν γυρίσουν οι αξιωματούχοι στην Αθήνα, σύμφωνα με το Reuters. Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το πρωί της Τετάρτης
 

Με μεγάλη καθυστέρηση (πάνω από μία ώρα) ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τα ανώτατα στελέχη της τρόικας.

Το πρωί της Τετάρτης στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη, θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των, μέσω τηλεδιάσκεψης, επαφών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Από το πρωί, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνέλεξαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τη χθεσινή συζήτηση, και θεωρείται πιθανόν, οι δύο πλευρές να οριστικοποιήσουν τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τον στόχο του ελλείμματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και την εκπόνηση της σχετικής αναφοράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, διαπιστώθηκαν διαφορές ως προς την κοστολόγηση των μέτρων, αν και το υπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο για "ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση".
Αγωνία για τον αριθμό των απολύσεων στο δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, καθώς η τρόικα απαιτεί άγριο ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ουσιαστικά ζητείται η "θυσία" χιλιάδων συνταξιούχων και η άμεση προώθηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα μέτρα σοκ, όπως η κατάργηση διπλών συντάξεων σε ασφαλισμένους, η μείωση του αφορολόγητου στα 4.000 ή 6.000 ευρώ ή η καταβολή μισθών στο τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να κερδίζει χρόνο στο δημόσιο και να παίρνει ανάσες.

Επίσης, έχει ζητηθεί να μπει πλαφόν στις συντάξεις όλων των ταμείων.

Η τρόικα έχει στείλει τελεσίγραφο για περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011 και για μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ έως το 2012.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags