Facebook Pixel Μαθήματα αγγλικών στα 46 του
Life
| 2011-10-08 21:39:00

Μαθήματα αγγλικών στα 46 του

Μαθήματα αγγλικών στα 46 του

Την ώρα που οι περισσότεροι συμπαίκτες του προτιμούσαν την ψυχαγωγία, ο Νίκος Νιόπλιας συνήθιζε να διαβάζει, να ενημερώνεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Είναι άνθρωπος της μελέτης, εξασφάλισε με γοργούς ρυθμούς όλα τα διπλώματα προπονητή, αλλά δεν είχε αξιωθεί μέχρι προσφάτως να μάθει μία ξένη γλώσσα.
 

Και λέμε μέχρι προσφάτως, επειδή ο νυν προπονητής της εθνικής Κύπρου έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μαθήματα αγγλικών. Ο 46χρονος πλέον τεχνικός θέλει να περιορίσει τους «ενδιάμεσους» (τους διερμηνείς δηλαδή) στις επαφές με ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ενδεχομένως και με... ιδιοκτήτες ομάδων, αν λάβουμε υπόψη τον αστικό μύθο που αναφέρει ότι η συνεργασία με τον Πανιώνιο (πριν ακόμη προσληφθεί από τον Παναθηναϊκό στη μετά Τεν Κάτε εποχή) είχε χαλάσει στην ξένη γλώσσα.

Βλέπετε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης φέρεται να έκανε πίσω όταν έμαθε ότι ο κόουτς δεν «σπικάρει» το εγγλέζικο. Ο ίδιος ο Νιόπλιας πάντως είχε διαψεύσει εκ των υστέρων αυτά τα σενάρια επισημαίνοντας επίσης πως «όταν γεννήθηκα εγώ, στο χωριό μου δεν είχαμε αγγλικά. Τι πάει να πει αυτό; Αν είναι οι ομάδες να παίρνουν έναν δάσκαλο από φροντιστήριο».

Εκείνος πάντως που επηρέασε τον Νιόπλια στη απόφασή του για εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μάλλον ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Οπως έχει αποκαλύψει ο Ελληνας τεχνικός «μια μέρα μου λένε διάβασε δηλώσεις του Ζιλμπέρτο. Είχε πει κάτι πολύ ωραίο… Κρίμα που δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τον κόουτς. Τι είχε πει ο Ζιλμπέρτο, που είναι σπουδαίος άνθρωπος; Οτι δεν έμαθε εκείνος ελληνικά, δεν ήξερα εγώ αγγλικά κι επειδή δεν ήθελε να έχει διερμηνέα, δεν μπορούσε να μου μιλήσει».

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags