Facebook Pixel Υπέρ πατρίδος παραίτηση Κεντέρη
Άλλα Σπορ
| 2011-10-11 14:04:00

Υπέρ πατρίδος παραίτηση Κεντέρη

Υπέρ πατρίδος παραίτηση Κεντέρη

Την παραίτησή του από την Πολεμική Αεροπορία, της οποίας υπήρξε αξιωματικός αριστίνδην για τα κατορθώματά του στους στίβους, υπέβαλε στα τέλη Σεπτέμβριου ο Κώστας Κεντέρης.

Ο ολυμπιονίκης, στην έγγραφη παραίτησή του, επικαλείται τη δύσκολη κατάσταση της πατρίδας, την οποία δεν θέλει να επιβαρύνει με τη μισθοδοσία του από αυτήν.

Ο Κεντέρης εκλήθη να παρουσιαστεί στην 98 ΑΔΤΕ της Μυτιλήνης ώς τις 15 Σεπτεμβρίου 2011. Παρόμοιο φύλλο πορείας έλαβαν άλλοι 156 ολυμπιονίκες, οι περισσότεροι από τους οποίους ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο.

Οπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο Κεντέρης επέλεξε τον τόπο μετάθεσής του (το σπίτι του είναι 5 λεπτά από το στρατόπεδο), αλλά, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφάσισε να μην παραμείνει στην Αεροπορία, ασκώντας νόμιμο δικαίωμά του.

Η διαγραφή του Κεντέρη από τα μητρώα των αξιωματικών εκκρεμεί, αφού θα πρέπει να υποβληθεί επίσημη υπηρεσιακή αναφορά από τον ενδιαφερόμενο και να εγκριθεί το αίτημα από το Ανώτατο Συμβούλιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Θεωρείται, όμως, διαδικαστικό ζήτημα.

Σημειωτέον ότι τα χρόνια της «θητείας» του στην Αεροπορία δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης. Ούτε όμως είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αποζημίωση για το υπόλοιπό της, αφού ουδέποτε εκπαιδεύτηκε σε στρατιωτική σχολή.

Ο Κεντέρης επέλεξε να μετατεθεί σε μονάδα του τόπου καταγωγής του μολονότι δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Νομό Ιωαννίνων, όπου διατηρεί ξενώνα στο Μικρό Πάπιγκο.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags