Facebook Pixel Κρίσιμο υπουργικό για την απελευθέρωση των ταξί
Life
| 2011-10-12 10:58:00

Κρίσιμο υπουργικό για την απελευθέρωση των ταξί

Κρίσιμο υπουργικό για την απελευθέρωση των ταξί

Το νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση των ταξί θα συζητηθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό στις 11 το πρωί.

Συνολικά θα συζητηθούν έξι νομοσχέδια μεταξύ αυτών κι εκείνο για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Αναλυτικά, κατά τη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν έξι νομοσχέδια:

1. Προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών. (Α. Λοβέρδος)

2. Σχέδιο νόμου: Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2009/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18.6.2009 σχετικά με την «Επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών», προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και λοιπές διατάξεις. (Γ. Κουτρουμάνης)

3. Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.). (Γ. Ραγκούσης)

4. Σχέδιο νόμου: Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ. Παπαϊωάννου)

5. Σχέδιο νόμου «για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2Θ05/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων, για αδικήματα ρύπανσης, η οποία τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2009/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ηςΟκτωβρίου 2009». (Μ. Παπαϊωάννου)

6. Σχέδιο νόμου: Δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2009/38/ΕΚ/6.5.2009. (Γ. Κουτρουμάνης)

7. Ενημέρωση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μ. Ξενογιαννακοπούλου)

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags