Facebook Pixel Η Super League κατά του ρατσισμού
Life
| 2011-10-20 14:48:00

Η Super League κατά του ρατσισμού

Η Super League κατά του ρατσισμού

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού, η Super League αφιερώνει την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην ευαισθητοποίηση των φιλάθλων κατά του ρατσισμού.

H διοργανώτρια αρχή, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στηρίζει την εκστρατεία κατά του ρατσισμού.

Οι ποδοσφαιριστές θα σηκώσουν «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό», ενώ παράλληλα παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων θα συνοδεύσουν τις ομάδες στην είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους πριν την έναρξη των αναμετρήσεων.

Ο πρόεδρος της Super League, Απόστολος Παπουτσάκης δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Η Super League στηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους και στέκεται για μια ακόμα χρονιά αρωγός στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, σε συνεργασία με τη UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η αντιπρόεδρος της FARE και πρόεδρος της Black European Women's Council Ελλάς, Υβέτ Τζάρβις σημείωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή βοηθά στην αποδοχή της διαφορετικότητας από τους Έλληνες και τους μετανάστες μέσω του πιο δημοφιλούς αθλήματος, του ποδοσφαίρου, το οποίο αλληλεπιδρά και στέλνει θετικά μηνύματα σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Το μήνυμά μας είναι: Όχι στον ρατσισμό κάθε μορφής! Ναι στον Αθλητισμό!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags