Facebook Pixel Μαραθώνιος Παπαδήμου για την 6η δόση
Life
| 2011-11-14 00:04:00

Μαραθώνιος Παπαδήμου για την 6η δόση

Μαραθώνιος Παπαδήμου για την 6η δόση

Από την πρώτη μέρα στα δύσκολα ο Λουκάς Παπαδήμος. Προγραμματικές δηλώσεις τη Δευτέρα με το βλέμμα στην 6η δόση. Επιστρέφουν τρόικα και Ράιχενμπαχ. Ευρωπαϊκές πιέσεις για άμεση εφαρμογή των σκληρών μέτρων.

Μπορεί ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις να είναι αποδεκτός από την κοινή γνώμη, ωστόσο η δημοφιλία του αναμένεται να δοκιμαστεί με το καλημέρα, καθώς όλα δείχνουν ότι η πολιτική λιτότητας θα ενταθεί.

Οι πιέσεις από την Ευρώπη είναι ασφυκτικές, με τους Μέρκελ και Σαρκοζί να προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να δεχθούν άλλες καθυσερήσεις.
Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί.

Σαρκοζί και Μέρκελ επισήμαναν στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας "την επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων" που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα, κυρίως εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της 45λεπτης τηλεδιάσκεψης ήταν καλό, ωστόσο η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει την εμπιστοσύνη των εταίρων της μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Επιστρέφει η τρόικα

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να επανέλθει στην Αθήνα η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την έναρξη υλοποίησης του νέου δανειακού προγράμματος, με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής στις 26 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, στην Αθήνα αναμένεται, λίγο μετά την τρόικα και η ομάδα εργασίας της Κομισιόν υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ. Η ομάδα εργασίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει την έκθεσή της για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Ψήφος εμπιστοσύνης την Τετάρτη

Εν μέσω πιέσεων για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ώστε να εκταμιευθεί η 6η δόση, ο Λουκάς Παπαδήμος θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα αρχίσει το απόγευμα της Δευτέρας, θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με ονομαστική ψηφοφορία.
Ο πρωθυπουργός είχε το Σάββατο συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Λ. Παπαδήμος είχε επίσης συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ενόψει και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
Επιστολές Βενιζέλου στα μέλη της κυβέρνησης
Επιστολές προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Στις επιστολές, καταγράφονται ανά υπουργείο οι προτεραιότητες, οι οποίες απορρέουν από το αναθεωρημένο πρόγραμμα στήριξης, τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή της 6ης δόσης και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στόχος των επιστολών αυτών, αντίγραφα των οποίων κοινοποιήθηκαν στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, είναι να διευκολυνθούν η σύνταξη των προγραμματικών δηλώσεων και η άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης.
 

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags