Facebook Pixel Κι ο Λοβέρδος τον ...Ολυμπιακό του!
Life
| 2011-12-08 16:38:00

Κι ο Λοβέρδος τον ...Ολυμπιακό του!

Κι ο Λοβέρδος τον ...Ολυμπιακό του!

Φαίνεται ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα ως υπουργός Υγείας αυτής της χώρας και βρήκε για μια ακόμη φορά χρόνο να γράψει ολόκληρο κατεβατό - ανάλυση στο blog του για τον ...Ολυμπιακό!

Iδού τι έγραψε ο κ. Λοβέρδος...

"Τρία γκολ στην Άρσεναλ είναι πολύ για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, δεν είναι λίγο. Όσο κι αν στεναχωριόμαστε από τον άδικο αποκλεισμό από τους 16 του Champions League, οι τρεις μας νίκες αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε διαθέτει πλέον υπόληψη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και είμαι βέβαιος πως αν η ομάδα είχε δυο αγώνες στα πόδια της πριν το παιχνίδι με τη Μαρσειγ, θα έκανε τουλάχιστον 1 βαθμό και σήμερα θα είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση. Πολλοί πιστεύουμε ότι και η πρόκριση στους 32 του Europa League θα μπορούσε να είναι προτιμότερη, αφού ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες για τέσσερα τουλάχιστον εντός–εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού;

Αδιαμφισβήτητα ο Μανιάτης και ο Μοντεστό, χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι επιθετικός μεγάλης ολκής που «τρομοκρατεί» τις αντίπαλες άμυνες και ανεβάζει την εμπιστοσύνη και τη δυναμική της κερκίδας.

Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τις μεγάλες ομάδες. Καλός χθες ήταν κι ο Μέγιερι, αλλά προβληματίζει η απόδοση της άμυνας μας. Ούτε την Τρίτη ενέπνεε εμπιστοσύνη. Στην άμυνα χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, δεν είμαι άλλωστε προπονητής, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Πολύ έξυπνη η διάταξη της αριστερής μας πλευράς με αμυντικό τον Μαρκάνο και μπροστά του τον Χολέμπας. Νομίζω ότι ο τραυματισμός του Χοσέ Χολέμπας και η απουσία του θα γίνει αισθητή. Θυμίζω ότι ο τραυματισμός του επήλθε σε μια φοβερή κόντρα και ο ίδιος συνέχισε κουτσαίνοντας, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Για να δούμε και κάτι ακόμα. Υπάρχει κανείς που ξεχνάει ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τη μεσαία του γραμμή; Ποιος ξεχνάει ότι απουσίαζαν ο Ιμπαγάσα, ο Μακούν που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πάνω ακριβώς που έβρισκε τη φόρμα του, ο Γέστε, ο Φέισα και ότι ο Φουστέρ ερχόταν από δυο απανωτούς τραυματισμούς;

Όμως ο προπονητής, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και βρίσκοντας θέση χαφ στον μπακ Μανιάτη –τον οποίο χθες αποθέωσε η κερκίδα–, έκανε τους φιλάθλους να ξεχάσουν τις σημαντικές απουσίες. Ο φετινός Ολυμπιακός παίζει ποδόσφαιρο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη χρονιά του Μπάγεβιτς που η ομάδα αποκλείστηκε από τον αέρα στο «τσάμπα γκολ» με τη Γιουβέντους.

Βαλβέρδε και πάλι Βαλβέρδε. Ο Πρόεδρος Μαρινάκης δικαιώνεται ακόμη μια φορά. Όσοι έχουν μιλήσει άσχημα για τον προπονητή θα πρέπει να του ζητήσουν συγνώμη, κι αν επιμένουν να ισχυρίζονται πως ο Ολυμπιακός δεν πάει καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα θα θυμίσω για ακόμη μια φορά ότι οι ελληνικές ομάδες, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές, δεν μπορούν να παίξουν καλά και στις χώρες τους και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άλλωστε εμείς τώρα, ως τα μέσα Φλεβάρη, έχουμε μόνο πρωτάθλημα και μόλις 2 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Τι αξίζουν 2 βαθμοί μπροστά σε αυτή την εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία; Τώρα που θα ασχοληθούμε μόνο με το ελληνικό πρωτάθλημα θα δείξουμε τη διαφορά.

Καλώ όλους τους Ολυμπιακούς να σκεφτούμε ότι ρίξαμε 3 γκολ στην Άρσεναλ, στη χθεσινή ομάδα της οποίας έπαιζαν αστέρια που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα συχνά. Παίκτες όπως ο Ροζίτσκι, ο Αρσάβιν, ο Μπεναγιούν, ο Σαμάκ, ο αρχηγός Βερμάλεν, ο Αντρέ Σάντος και ταλεντάρες όπως ο Τσάμπερλειν, αποτελούν όνειρο για το δικό μας ποδόσφαιρο.

Για να κλείσω, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε και του Μαρινάκη αξίζει να ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα.

Υ.Γ: Περιμένω να ολοκληρωθούν οι τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League και του Europa League για να δω τους πιθανούς μας αντιπάλους. Στη φάση των 32 είμαστε στην ομάδα των ισχυρών και έτσι θα έχουμε τη ρεβάνς στο Καραισκάκη. Στο δρόμο για το Βουκουρέστι θα χρειαστούμε και λίγη τύχη...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags