Facebook Pixel Ακύρωση εκλογών λόγω... πυγμαχικού αγώνα
Life
| 2011-12-29 19:38:00

Ακύρωση εκλογών λόγω... πυγμαχικού αγώνα

Ακύρωση εκλογών λόγω... πυγμαχικού αγώνα

Οι εκλογικές αρχές του Μεξικού ακύρωσαν τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στην δυτική πόλη Μορέλια επειδή ένας πυγμάχος εμφανίστηκε σε αγώνα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση με σορτσάκι το οποίο έφερε το σύμβολο του κόμματος που νίκησε, κάτι που απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τις εκλογές στο Μεξικό, απαγορεύεται η προεκλογική εκστρατεία τρεις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών.

Οι δημοτικές εκλογές στην Μορέλια διεξήχθησαν στις 13 Νοεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία απαγορεύτηκε από τις 10 Νοεμβρίου.

Οι εκλογικές αρχές έκριναν ότι ο αγώνας μεταδόθηκε τηλεοπτικά στις 12 Νοεμβρίου και σε αυτόν ένας από τους πυγμάχους φορούσε ένα σορτς με το σύμβολο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI).

Ο αγώνας μεταξύ του μεξικανού Χουάν Μανουέλ Μάρκες και του φιλιππινέζου Μάνι Πακουϊάο πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά ο Μάρκες κρίθηκε ότι παραβίασε τον εκλογικό κανονισμό.
Τις εκλογές κέρδισε ο Γουιλφρίντο Λαζάρο, υποψήφιος του PRI.

Το Εθνικό Κόμμας Δράσης (PAN) του προέδρου του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα στην Μορέλια, γενέτειρα του Καλντερόν και οι εκλογές θα επαναληφθούν.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags