Facebook Pixel Τί αλλάζει στα λύκεια
Life
| 2012-01-05 17:57:00

Τί αλλάζει στα λύκεια

Τί αλλάζει στα λύκεια

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές για τα λύκεια καθώς και οι νέες βάσεις, στις οποίες τίθενται τα τεχνολογικά λύκεια.

Αυτές τις μέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στελεχών στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καταλήξουν στα οριστικά κείμενα, που θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεδομένος φαίνεται ο υπολογισμός της βαθμολογίας του λυκείου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στο νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο όμως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τώρα.

Γενική, βασική αλλαγή για το νέο λύκειο είναι τα λιγότερα μαθήματα. Μέχρι τώρα κοινή είναι η διαπίστωση πως ο μαθητής είναι φορτωμένος σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με πολλά μαθήματα και συχνά η εξεταστέα ύλη είναι αυστηρά καθορισμένη -κάτι που οδηγεί, αναπόφευκτα στην αποστήθιση. Τα λιγότερα μαθήματα, αλλά η περισσότερη εξειδίκευση με την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των μαθητών, θα είναι από τα βασικά ζητούμενα στα νέα μέτρα.

Έτσι, από τα βασικά στοιχεία είναι και οι λιγότερες ώρες διδασκαλίας, αλλά η μεγαλύτερη ανάλυση βασικών μαθημάτων. Δηλαδή, οι μαθητές θα έχουν μεγαλύτερη εξειδίκευση και περισσότερες ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα εκείνα, που θα χαρακτηρίζονται «αυξημένης βαρύτητας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags