Facebook Pixel Νέο θύμα από τον H1N1 στην Αλεξανδούπολη
Life
| 2011-02-06 16:13:00

Νέο θύμα από τον H1N1 στην Αλεξανδούπολη

Νέο θύμα από τον H1N1 στην Αλεξανδούπολη

Μια 50χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, η άτυχη γυναίκα ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς ήταν υπέρβαρη και ινσουλινοεξαρτώμενη. Όπως υπογράμμισε, την περίοδο αυτή η νέα γρίπη παρουσιάζει έξαρση και ειδικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, υπέρβαροι και σακχαροδιαβητικοί) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα συμπτώματα.

Ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχει ανοίξει μονάδα για το ενδεχόμενο πανδημίας, ενώ παράλληλα υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικού υλικού και εμβολίων, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Την ίδια ώρα, ακόμη μια γυναίκα, υπέρβαρη, που έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα ηλικίας έως 50 ετών, νοσηλεύονται στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Παράλληλα υπάρχουν και τρία ύποπτα περιστατικά, για τα οποία αναμένεται ταυτοποίηση των δειγμάτων αίματος, από τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags