Facebook Pixel Αρχαία... δολάρια!
Life
| 2010-12-17 15:13:00

Αρχαία... δολάρια!

Αρχαία... δολάρια!

Τι έγινε, ρε παιδιά; Ξεπουλάμε λόγω κρίσης; Γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ένα σοβαρό θέμα με πολλές προεκτάσεις:

"Θεαματική άνοδος των τιμών για έργα της αρχαιότητας. Νέοι αγοραστές, οι οποίοι συλλέγουν μοντέρνα τέχνη, αγοράζουν τώρα ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά! Για δέκα ολόκληρα λεπτά λογομαχούσαν δυο σημαντικοί πράκτορες για ένα αγαλματίδιο της κυκλαδικής περιόδου ηλικίας πάνω από 4.000 χρόνια. Λίγο πριν από το τελευταίο χτύπημα σε οίκο δημοπρασίας δηλώθηκε ο Νεοϋορκέζος έμπορος Αμπουτάαμ από τον Οίκο Phoenix Ancient Art, προσφέροντας το εντυπωσιακό ποσό των 16,9 εκατ. δολαρίων για το αγαλματίδιο ύψους μόλις 30 εκατοστών! Παρόλα αυτά το γλυπτό κατοχυρώθηκε σε έναν άγνωστο που τηλεφώνησε"!

Κι αναφέρει ακόμα η εφημερίδα: "Υπάρχουν τιμές από γλυπτά που αγγίζουν εξαψήφια νούμερα. Νέοι αγοραστές εκτοξεύουν τις τιμές στα ύψη για έργα τέχνης της αρχαιότητας".

Κι ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι γεμάτη από αρχαία. Και είμαστε και στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Κατά τα άλλα θα φέρουμε πίσω τα μάρμαρα από το Λονδίνο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags