Facebook Pixel Fitch: Έξω από το ευρώ η Ελλάδα
Life
| 2012-05-04 11:03:00

Fitch: Έξω από το ευρώ η Ελλάδα

Fitch: Έξω από το ευρώ η Ελλάδα

Αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch που έρευνα τα πέντε σενάρια για το πως μπορεί να εξελιχθεί η κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Fitch μελετά τα εξής σενάρια: έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, νομισματική ένωση των πιο ισχυρών, ευρωμάρκο για τη Γερμανία και τους δορυφόρους της, μοντέλο "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" και διάλυση της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά το σενάριο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, σημειώνει πως είναι μικρές αλλά αυξάνονται οι πιθανότητες να ισχύσει. Στην περίπτωση αυτή, αναφέρει, οι υποβαθμίσεις θα έπεφταν "βροχή" κυρίως για τις ευάλωτες χώρες, όπως την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία καθώς θα έχει δημιουργηθεί "προηγούμενο".

"Το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει χαμηλό δεδομένου του τεράστιου κόστους μίας τέτοιας εξέλιξης, αλλά και της δέσμευσης της ΕΕ στην επιβίωση της Ευρωζώνης", προστίθεται από τον οίκο που προειδοποιεί ότι έστω και "μερική διάσπαση" της ΕΕ θα έχει "σοβαρές συστημικές ζημίες".

Πηγή: dailynews24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags