30/11/12 - 11:24

Την πάτησαν τα αμερικανάκια...

Την πάτησαν τα αμερικανάκια...
56.649views

Απεργία στα φαστ-φουντ της Νέας Υόρκης για τους χαμηλούς μισθούς...

Εργαζόμενοι σε πολλές αμερικανικές αλυσίδες εστιατορίων φαστ-φουντ, όπως η McDonald's, έκαναν απεργία και διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη ζητώντας υψηλότερους μισθούς και το δικαίωμα να οργανώνονται σε συνδικάτα, διεκδικήσεις τις οποίες υποστήριξε και ο ελεγκτής των υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικές ΗΠΑ).

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες πολλών δεκάδων απεργών μπροστά από ένα εστιατόριο McDonald's του Μανχάταν. Ένας δήλωσε ότι "ζει μέσα στη φτώχεια" καθώς ο μισθός του είναι 8 δολάρια την ώρα, ένας άλλος είπε πως "εξαρτάται από τα κουπόνια σίτισης" για να επιβιώσει.

Μια διακήρυξη στον ιστότοπο Fastfoodforward.org υπογράφηκε χθες από περισσότερους από 12.000 ανθρώπους. Απευθύνεται στους "προεδρους και διευθύνοντες συμβούλους των Wendy's, McDonald's, Pizza Hut, Domino's, KFC, Taco Bell και Burger King" και αναφέρει: "Υποστηρίζω τους εργαζόμενους του τομέα της ταχείας εστίασης της Νέας Υόρκης που απεργούν για να ζητήσουν 15 δολάρια την ώρα και το δικαίωμα να σχηματίζουν συνδικάτα χωρίς επεμβάσεις" από την πλευρά της διεύθυνσης της επιχείρησής τους.

Ο ιστότοπος υπογραμμίζει πως "οι εργαζόμενοι των αλυσίδων φαστ-φουντ της πόλης της Νέας Υόρκης κερδίζουν μόλις αρκετά για να επιβιώνουν. Οι περισσότεροι από εμάς αμειβόμαστε με τον ελάχιστο μισθό, 7,25 δολάρια την ώρα, δηλαδή μόνο 11.000 δολάρια ετησίως".

Πολυεθνικές όπως οι McDonald's, Wendy's, Taco Bell, KFC και Pizza Hut "δημιουργούν τεράστια κέρδη και προσφέρουν εξωφρενικές αμοιβές στους διευθυντές τους ενώ οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους τους εξαρτώνται από τα κουπόνια σίτισης", προστίθεται στον ιστότοπο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ