Facebook Pixel Θρήνος για τους videogamers: Πέθανε ο ιδρυτής της Nintendo!
Life
| 2013-09-19 20:45:00

Θρήνος για τους videogamers: Πέθανε ο ιδρυτής της Nintendo!

Θρήνος για τους videogamers: Πέθανε ο ιδρυτής της Nintendo!

'Εφυγε σε ηλικία 85 ετών ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιαπωνία, αυτός που ίδρυσε την Nintendo και έβαλε την τεχνολογία στα παιδικά μας χρόνια, χάρη στο gameboy!

O λόγος για τον Χιρόσι Γιαμαούτσι, ο οποίος άφησε πίσω του μία βαριά κληρονομιά, αλλά πήρε μαζί του και την ιστορία της εταιρείας, η οποία του οφείλει ό,τι είναι σήμερα. Δηλαδή της Nintendo, την οποία κληρονόμησε από τον παππού το 1949. Τότε όμως ήταν μια απλή κατασκευαστική καρτών. Το μεγάλο βήμα έγινε το 1963, όταν ο Γιαμαούτσι τη μετονόμασε από Nintendo Playing Cards σε Nintendo και ξεκίνησε η εκτίναξη στον τομέα των video-games.

Ποιος ξεχνάει το NES (Nintendo Entertainment System), το Gameboy και αργότερα το Nintendo 64, τα οποία στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, ήταν τα εγχειρίδιά μας πάνω στην τεχνολογία. Ο Σούπερ Μάριο και η παρέα του είναι η μεγάλη του παρακαταθήκη στις γενιές των gamers που μεγάλωσαν με τις θρυλικές φιγούρες.

Από το 2002 ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας αποσύρθηκε από τη θέση του προέδρου και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Σατόρου Ιβάτα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC: «Η εταιρεία σήμερα θρηνεί την απώλεια του ανθρώπου που την οδήγησε ψηλά και την έφτασε εκεί που είναι σήμερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags