Facebook Pixel Συγκινεί το άρθρο του Κύργιου - Ξεκίνησε έρανο για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Άλλα Σπορ
| 2020-01-09 16:52:00

Συγκινεί το άρθρο του Κύργιου - Ξεκίνησε έρανο για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Sportdog Team
Συγκινεί το άρθρο του Κύργιου - Ξεκίνησε έρανο για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Συγκλονιστικός!

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Νικ Κύργιος μετά την απόφασή του να δίνει 200 δολάρια στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, για κάθε άσο του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Αυστραλός τενίστας μπορεί να είναι αρκετά "εκρηκτικός" μέσα στα παιχνίδια του, όμως έξω από τα courts είναι πάνω απ' όλα άνθρωπος, αποδεικνύοντάς το με την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει έρανο για να βοηθήσει την εταιρεία προστασίας άγριων ζώων.

Διαβάστε τι έγραψε ο Κύργιος στο athletesvoice:

«Όταν είδα τον χάρτη με τις φωτιές που καίνε την Αυστραλία ήταν εξωπραγματικός. Είναι τρομακτικό αν σκεφτείς πόσους ανθρώπους και πόσα ζώα επηρεάζει.

Την προηγούμενη εβδομάδα η γενέτειρά μου, η Καμπέρα, είχε την πιο τοξική ατμόσφαιρα στον κόσμο. Ήταν λυπηρό να βλέπω τους δρόμους που μεγάλωσα να είναι καλυμμένοι από καπνούς. Είναι ένα καθαρό μέρος το οποίο έχω την τύχη να αποκαλώ σπίτι. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το δω έτσι.

Για όσους από εμάς δεν είμαστε στο δρόμο των πυρκαγιών, οι καπνοί μας θυμίζουν τι αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που είναι εκεί. Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας και το γεγονός ότι τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Λένε ότι επίσης έχουν πεθάνει πάνω από 500 εκατομμύρια ζώα. Σκέφτομαι πως μπορεί να είναι 500 εκατομμύρια νεκρά ζώα.

Αναφέρουν ότι οι φωτιές έχουν κάψει περίπου 10 εκατομμύρια εκτάρια γης. Αυτό είναι περισσότερο απ' όσο έκαψαν μαζί οι πρόσφατες φωτιές στην Καλιφόρνια και τον Αμαζόνιο. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλες οι φωτιές που δημιουργούν το δικό τους καιρικό σύστημα. Είναι αδιανόητο!

Φίλοι μου είχαν παγιδευτεί στη Νέα Νότια Ουαλία για αρκετές ημέρες με τις φωτιές να τους έχουν περικυκλώσει. Μου έστελναν φωτογραφίες από αυτά που έβλεπαν και όλα ήταν κόκκινα. Ήταν σαν την αποκάλυψη. Δεν μπορώ να με φανταστώ να ζω όλο αυτό. Κάποιοι άλλοι οικογενειακοί φίλοι είδαν τις φλόγες να περνούν μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους.

Έχω δει φωτογραφίες οικογενειών να κλαίνε επειδή έχασαν τα πάντα, φοβούμενοι για τις ζωές τους. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να βοηθήσεις, αλλά να νιώσεις. Αυτό είναι αρκετό για να αναρωτηθείς πώς μπορείς να βοηθήσεις.

Όπως και οι υπόλοιποι Αυστραλοί παρακολουθούσα τα γεγονότα για μήνες μέχρι που συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Όταν έκανα αυτό το tweet ότι θα δώσω 200 δολάρια για κάθε μου άσο, ήξερα ότι θα βρεθούν και άλλοι να βοηθήσουν, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι τόσοι πολλοί.

Μας βοήθησαν σπουδαίοι τενίστες οι οποίοι έκαναν δωρεές, όπως είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Μαρία Σαραπόβα. Η Ας Μπάρτι θα δώσει όλο της το χρηματικό έπαθλο από το Μπρίσμπεν. Απίστευτο.

Οι συμπαίκτες μου στο ATP Cup, ο Άλεξ Ντε Μινόρ και ο Τζον Μίλμαν θα βοηθήσουν και αυτοί. Ακόμα και παίκτες από το ΝΒΑ μου έστειλαν και μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μου είπε ότι θα δώσει τα ίδια χρήματα με εμένα.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα από αυτή την ιστορία, είναι ότι οι άνθρωποι έχουν καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν. Απλά χρειάζεται να τους δείξουμε τον τρόπο. Το είδαμε αυτό με την τρομερή δουλειά που έκανε η κωμικός, Σελέστ Μπάρμπερ, η οποία ήδη έχει μαζέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια από ανθρώπους απ' όλων τον κόσμο.

Σαν αθλητής πιστεύω ότι το ποσό με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε δεν έχει όριο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει να το κάνουμε. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς και να παίξεις τένις, την ώρα που η χώρα και το σπίτι σου καίγονται, όταν άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους. Αλλά, προσπαθώ να βρω δύναμη ξέροντας ότι κάθε άσος μου πηγαίνει για καλό σκοπό.

Μέχρι όμως να σβήσουν οι πυρκαγιές δεν θα μπορέσω να ξεκουραστώ. Μετά και από αυτό, πολλοί άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα και θα έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του να χτίσουν μέσα από τα αποκαΐδια. Εμείς δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε.

Το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν έκανα κάτι πιο γρήγορα. Αυτές οι φωτιές καίνε από τον Σεπτέμβριο και από τότε έβλεπα ανθρώπους να υποφέρουν από αυτή την τραγωδία κάθε μέρα, να αισθάνονται αβοήθητοι.

Τώρα διαπίστωσα ότι έχω μία πλατφόρμα η οποία μου επιτρέπει να κάνω τη διαφορά γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι πιο σημαντικά από τον αθλητισμό. Σε αυτό αποφάσισα να συγκεντρωθώ.

Η μεγαλύτερη έμπνευσή μου είναι οι πυροσβέστες. Είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι που έχουμε στο πλευρό μας αυτή την στιγμή. Βλέποντας το τι έχουν να αντιμετωπίσουν εκεί έξω, είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα πάρουν την ανταμοιβή που τους αξίζει. Τα δίνουν όλα για κάθε Αυστραλό, για την χώρα μας, για τα ζώα. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα ανιδιοτέλειας από αυτό.

Αν συνεχιστούν οι πυργκαγιές με την ίδια ένταση καταλαβαίνουμε ποιοι θα είναι οι αριθμοί στο τέλος του καλοκαιριού. Ήδη έχουμε χάσει 500 εκατομμύρια ζώα και έχουμε ακόμα σχεδόν δύο μήνες μπροστά μας.

Με τα σπίτια τους να έχουν καεί, αυτά τα ζώα δεν έχουν πουθενά να πάνε. Είδα μία φωτογραφία ενός κοάλα να κάθεται σε ένα μικρό κομμάτι γρασιδιού που δεν είχε καεί, με τις φλόγες να είναι παντού. Ήταν εντελώς αβοήθητο.

Το χειρότερο είναι πως πολλά από τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη έχουν ζήσει αυτή την τραγωδία. Πολλά από αυτά μπορεί ήδη να έχουν εξαφανιστεί για πάντα.

Για αυτό επέλεξα την Wires (εταιρεία προστασίας άγριων ζώων) για να την ενισχύσω στο δύσκολο έργο της».

Μέσω της σελίδας του Νικ στο Facebook μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags